Κυριακή 10 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Φινλανδοί οι ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ της Σουηδίας

Νίκη των Φινλανδών οδηγών Μάρκους Γκρόνχολμ και Χάρι Ροβενπέρα στη Σουηδία. Ηταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη της ομάδας της Peugeot, κάτι που την έχει καταστήσει απόλυτη κυρίαρχο στο σουηδικό ράλι και που σίγουρα στενοχώρησε τους Σουηδούς οι οποίοι δεν αντέχουν να χάνουν, σε οποιαδήποτε αναμέτρηση, από Φινλανδούς, και μάλιστα εντός έδρας

Σαμπάνιες για τον νικητή Μάρκους Γκρόνχολμ

Sportidea

Σαμπάνιες για τον νικητή Μάρκους Γκρόνχολμ
Ασχετα πάντως με τη στενοχώρια των Σουηδών η χαρά της ομάδας της Peugeot ήταν απόλυτα δικαιολογημένη, αφού η κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων ήρθε στην πρώτη συμμετοχή των ανανεωμένων 206WRC με την καινούρια πίσω πτέρυγα και τα στενά λάστιχα. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και τα γαλλικά αυτοκίνητα ήταν αχτύπητα από την αρχή του αγώνα. Τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε όταν μαλάκωσε το χιόνι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και χρειάστηκε να δοκιμαστούν τα ελαστικά, που από το χιόνι έπρεπε να περάσουν στο χώμα. Εχοντας λύσει από νωρίς τις διαφορές τους με τους αντιπάλους, οι Φινλανδοί έμειναν ανενόχλητοι στις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης, και αν μάλιστα ο Ρίτσαρντ Μπερνς δεν είχε σημειώσει έξοδο στην 3η ΕΔ, ίσως να είχε τερματίσει στην τρίτη θέση, ολοκληρώνοντας την κυριαρχία. Ο Μπερνς ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός την τελευταία μέρα του αγώνα, όπου και μονομάχησε με τον Κάρλος Σάινθ. Κέρδισε μάλιστα κάποιες ειδικές περνώντας τον Λόιξ με το Hyundai Accent, που ήταν 4ος γενικής, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και με τον Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός δε φάνηκε να γλιστράει στα χιόνια και κατάφερε να κρατηθεί στην 3η θέση και να ανέβει στο βάθρο των νικητών, σ' έναν αγώνα που, παραδοσιακά, τον κερδίζουν ή Σουηδοί ή Φινλανδοί. Η μάχη μεταξύ Μπερνς και Σάινθ κράτησε μέχρι τέλους και δεν είναι τυχαίο ότι στην τελευταία ειδική διαδρομή των 39,8 χλμ. Μπερνς και Σάινθ πέτυχαν τους ταχύτερους χρόνους, δίνοντας επική μάχη, ο ένας για να κάνει το 1-2-3 για την Peugeot και ο άλλος για να φέρει το Focus στην καλύτερη δυνατή θέση, πίσω από τους Φινλανδούς.


Sportidea

Καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Φινλανδός Γιάνο Τουοχίνο με ιδιωτικό Focus. Τερμάτισε 5ος, αλλά πήρε εσκεμμένα ποινή 10 λεπτών διότι καθυστέρησε να βγει από το ένα σέρβις και έπεσε 7ος, χαρίζοντας έτσι στον Κόλιν Μακ Ρέι έναν βαθμό, τερματίζοντας πίσω από τον μικρό αδελφό του. Συγκινητικός ήταν ο Βέλγος Φρέντι Λόιξ, που έτρεχε με σπασμένο πόδι, κρατώντας μάλιστα την τέταρτη θέση, μέχρι το ανανεωμένο Hyundai Accent να παραδώσει το πνεύμα. Λίγο πιο πριν είχε εγκαταλείψει ο άλλος, επίσης ταχύτατος, Γερμανός, Αρμίν Σβαρτς, ενώ αντίθετα ο έμπειρος Γιούχα Κάνκουνεν, επίσης με Hyundai, τερμάτισε στην 8η θέση.

Ο αγώνας ήταν καταστροφικός για την ομάδα της Subaru. Την πρώτη μέρα, ο Tommi Makinen εγκατέλειψε όταν το χιόνι έφραξε το ψυγείο του Impreza S44 WRC 2002 και υπερθερμάνθηκε ο κινητήρας, ενώ την επόμενη ο Petter Solberg έχασε την έκτη θέση, όταν ο κινητήρας «κόλλησε» λόγω πτώσης της πίεσης του λιπαντικού. Τα αυτοκίνητα της Citroen αποδείχτηκαν δύσκολα στην οδήγηση για τους οδηγούς τους στις παγωμένες σουηδικές διαδρομές. Οι Sebastien Loeb και Thomas Radstrom σημείωσαν αλλεπάλληλες εξόδους, και οι οδηγικές «εξάρσεις» του δεύτερου σε ορισμένες ΕΔ δεν είχαν αποτέλεσμα. Στην ομάδα Ν πρώτος τερμάτισε ο Σουηδός Κάρλσον αφαιρώντας τη θέση αυτή από τον Φινλανδό Κάνγκας για 9 δευτερόλεπτα και 2 δέκατα. Οσο για τον δικό μας Παπαδημητρίου, τερμάτισε στην 41η θέση.


Ο 2ος της Πεζό και της γενικής κατάταξης Χάρι Ροβενπέρα

Sportidea

Ο 2ος της Πεζό και της γενικής κατάταξης Χάρι Ροβενπέρα

Ο Κάρλος Σάινθ 3ος με Εσκορτ Φόκους
Ο Κάρλος Σάινθ 3ος με Εσκορτ Φόκους

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ