Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Απόπειρα δολοφονίας προεδρικού συμβούλου

Απόπειρα δολοφονίας υψηλόβαθμου συμβούλου του Ουκρανού Προέδρου Β. Ζελένσκι έγινε χτες στην Ουκρανία, όταν καταιγισμός πυρών από αυτόματα όπλα έπληξε το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Σεργκέι Σεφίρ. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο οδηγός.

Η αστυνομία ξεκίνησε ποινική έρευνα για φερόμενη προμελετημένη απόπειρα δολοφονίας, ενώ ο Μ. Ποντόλιακ, ένας από τους συμβούλους του Προέδρου, δήλωσε ότι η απόπειρα δολοφονίας μπορεί να είναι αποτέλεσμα της εκστρατείας εναντίον των «ολιγαρχών» της χώρας, και υποσχέθηκε αυστηρότερα μέτρα εναντίον τους και κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ερευνά τρία σενάρια: Προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην ηγεσία της χώρας, προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης και εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Το περιστατικό αξιοποιήθηκε και στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία, με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να μην αποκλείουν «ρωσικό ίχνος», καθώς «γνωρίζουμε την ικανότητα των Ρώσων να οργανώνουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορες χώρες».

Σε «υπερβολικά έντονη συναισθηματική κατάσταση» απέδωσε τις αιχμές κατά της Ρωσίας ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντ. Πεσκόφ, προσθέτοντας πως «δυστυχώς στις μέρες μας, στην Ουκρανία ό,τι και να συμβεί, κανένας πολιτικός δεν είναι σε θέση να αποκλείσει το "ρωσικό ίχνος"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ