Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
Κάλεσμα στήριξης στο Γερμανικό ΚΚ

Το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα (DKP), παρά τις προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Εφορευτικής Επιτροπής να το αποκλείσει από τις εθνικές εκλογές και να του αφαιρέσει την ιδιότητα του πολιτικού κόμματος - και μάλιστα με την «Αριστερά» (Die Linke) να ψηφίζει υπέρ του αποκλεισμού - συμμετέχει στις εκλογές της Κυριακής. Μετά το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης τόσο στη Γερμανία όσο και στο εξωτερικό, το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση της Εφορευτικής.

Το DKP καλεί τον γερμανικό λαό να ρίξει ψήφο: «Ενάντια στην εξουσία των τραπεζών και των ομίλων - Για τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων σε αυτήν τη χώρα. Για να μη φορτωθούν οι εργαζόμενοι το βάρος της κρίσης - Οι πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν. Ενάντια στον πόλεμο και τους εξοπλισμούς - Για ειρήνη με την Κίνα και τη Ρωσία! Ενάντια στο γκρέμισμα των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων - Για ταξική αλληλεγγύη! Για σοσιαλισμό! Ψηφίζουμε DKP - Παρεμβαίνουμε ενεργά - Παλεύουμε για τα δικαιώματά μας!».

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στη Γερμανία καλούν ντόπιους και μετανάστες να στηρίξουν το Γερμανικό ΚΚ, στέλνοντας μήνυμα αντεπίθεσης και ενίσχυσης της πάλης του λαού για το δικαίωμα στη δουλειά, σε δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για Κοινωνική Ασφάλιση με δικαιώματα, πραγματική προστασία του περιβάλλοντος, κόντρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις των ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, για έναν κόσμο χωρίς καπιταλιστική εκμετάλλευση, κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά.

«Το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει και μπορεί σε Γερμανία, Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, να οργανώσει την αντεπίθεσή του, ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για να ανοίξει ο δρόμος του σοσιαλισμού», καταλήγει το κάλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ