Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΑΝΘΗ
Εργατικό «ατύχημα» με διανομέα της «e-food»

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης νοσηλεύεται από το Σάββατο διανομέας της «e-food» μετά από ατύχημα που είχε εν ώρα εργασίας, το οποίο μάλιστα, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, δεν δηλώθηκε ως εργατικό ατύχημα, αλλά ως τροχαίο. Ο εργαζόμενος υπέστη κάταγμα σε σπόνδυλο στη μέση μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο.

Το σωματείο εκφράζει τις ευχές του στον εργαζόμενο για γρήγορη ανάρρωση αλλά και την απαίτηση για άμεση διαλεύκανση των συνθηκών του ατυχήματος και τον καταλογισμό ευθυνών. Παράλληλα, τονίζει πως με ευθύνη και της πλειοψηφίας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, δεν έγινε προσπάθεια να οργανωθεί και στην πόλη ο αγώνας των διανομέων, όπως έγινε σε όλη τη χώρα, παρά το αίτημα που είχε καταθέσει η παράταξη της ΕΣΑΚ.

  • Οι εργαζόμενοι της εταιρείας διανομής φαγητού «YEMEKSEPETI» και το Συνδικάτο NAKLIYATIs (μέλος της ΠΣΟ) οργάνωσαν διαμαρτυρία στα γραφεία της επιχείρησης στην Κωνσταντινούπολη. Η εταιρεία, όπως και η «e-food» στην Ελλάδα, είναι θυγατρικές της γερμανικής «DELIVERY HERO». Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν αντεργατικές πρακτικές και τα εμπόδια στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, ενώ στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους στην Ελλάδα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ