Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διαδηλώνουν για να γυρίσει στη δουλειά ο πρόεδρος του ΣΕΜΛΑ

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 30/9 στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Σε μαζικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, καλούν τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης του Ν. Τζανετή, προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων στα Μεταλλεία και στα Λατομεία Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ), που αποτελεί την πρώτη προσπάθεια απόλυσης συνδικαλιστή με τον νέο νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη.

Την κινητοποίηση αποφάσισαν το ΣΕΜΛΑ και τα Σωματεία Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Μετάλλου / Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας και Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, ενώ καθημερινά και νέα σωματεία παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής. Οπως τονίζουν τα συνδικάτα, «η επίθεση αυτή αφορά κάθε εργαζόμενο, γιατί πλέον ξέρουμε ότι ο δρόμος των θυσιών για την περιβόητη "ανάπτυξη" είναι βαρέλι χωρίς πάτο. Η εφαρμογή νέων μεθόδων έντασης της εκμετάλλευσης της εργασίας μας απαιτεί "καθαρό πεδίο" για τα αφεντικά, χωρίς πρωτοπόρους αγωνιστές και μαζικά, ταξικά συνδικάτα. Αφορά κάθε συνδικαλιστή και σωματείο, γιατί η πρώτη απόλυση συνδικαλιστή με τον νέο νόμο θα ανοίξει τον "ασκό του Αιόλου" για τη συνολικότερη ολομέτωπη επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στον αγώνα μας για την προστασία των εργασιακών μας δικαιωμάτων».

Μέχρι και χτες, αποφάσεις συμμετοχής είχαν πάρει τα Σωματεία Κατεργασίας Ξύλου Νομού Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης, Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας, Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, Γραφικών Τεχνών Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, Λογιστών Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Εργαζομένων Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης, Υπαλλήλων ΥΜΑΘ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η συγκέντρωση υπογραφών για την ανάκληση της απόλυσης, ενώ το ΣΕΜΛΑ έχει προτείνει συνάντηση όλων των εκλεγμένων μελών των ΔΣ των σωματείων στα μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής σήμερα Τρίτη, στις 5.30 μ.μ. στο Στρατώνι, στο «Paraty».

Δυναμική παρουσία στο μεγάλο εργατικό συλλαλητήριο προετοιμάζουν και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι «ο αγώνας για να ανακληθεί η απόλυση του συνδικαλιστή εργαζόμενου είναι και δικός μας», αφού «στη νέα γενιά αποσκοπούν οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση».

Το κάλεσμα συμμετοχής συνυπογράφουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Kτηνιατρικής, Μαθηματικού, Xημικού, Δημοσιογραφίας και MME, Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής, Ιατρικής, TEΦAA, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής, Νομικής, Αγγλικού και ο Σύλλογος Οικοτρόφων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν πέρασε η τρομοκρατική απόλυση του προέδρου του ΣΕΜΛΑ (2022-05-11 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του ΣΕΜΛΑ (2022-01-12 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις στις 16 Δεκέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (2021-12-04 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των μεταλλωρύχων (2021-12-03 00:00:00.0)
Να ανακληθεί εδώ και τώρα η απόλυση του προέδρου του ΣΕΜΛΑ (2021-09-30 00:00:00.0)
Θέλει να ξεπαστρέψει το συνδικάτο που την κοντράρει (2013-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ