Τετάρτη 11 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δεν πέρασε η τρομοκρατική απόλυση του προέδρου του ΣΕΜΛΑ

Παράνομη κρίθηκε η απόλυση από το δικαστήριο και η εταιρεία υποχρεώνεται σε επαναπρόσληψη

Νίκη των εργαζομένων και των συλλογικών αγώνων που αναπτύχθηκαν, όλο το προηγούμενο διάστημα, χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής που ακύρωσε ως παράνομη την απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΜΛΑ), Νίκου Τζανετή, και υποχρεώνει την εργολαβική εταιρεία «EDILMAC» να τον επαναπροσλάβει.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε προχωρήσει στην απόλυση του προέδρου του ΣΕΜΛΑ λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης και της διεκδίκησης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και επίλυσης άλλων εργασιακών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Για την απόλυσή του η εργοδοσία επικαλέστηκε «πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του», προκειμένου να αιτιολογήσει «σπουδαίο λόγο» σύμφωνα με τον νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη, να ξεμπερδεύει με την ενοχλητική παρουσία του και ταυτόχρονα να δώσει σημαντικό χτύπημα στο Σωματείο και τη δράση του. Προσπάθεια που έπεσε στο κενό.

Η ΟΜΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Μετά από σχεδόν έναν χρόνο συλλογικού και αλληλέγγυου αγώνα από όλους τους κλάδους της εργατικής τάξης της χώρας για την ακύρωση της συνδικαλιστικής δίωξης και απόλυσης του προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων & Λατομείων Β. Ελλάδος και μέλους του ΔΣ της ΟΜΕ, το δικαστήριο Πολυγύρου με τη σχετική απόφασή του ακύρωσε ως παράνομη την απόλυση και υποχρεώνει την εργολαβική εταιρεία "EDILMAC" να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, πρόεδρο του Συνδικάτου.

Οι συνεχείς και επίμονοι αγώνες μας για την παράνομη συνδικαλιστική απόλυση, που είχαν τη συγκινητική συμπαράσταση και αλληλεγγύη από χιλιάδες εργάτες όλης της χώρας, έφεραν αποτέλεσμα!

Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!

Η προσπάθεια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης με τους άθλιους αντεργατικούς νόμους έπεσε στο κενό. Η τρομοκρατία δεν πέρασε!

Είναι μια νίκη όλων των εργαζομένων. Ο αγώνας των εργαζομένων για αξιοπρεπή ζωή και εργασία, για καλύτερους μισθούς, για ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας στις στοές συνεχίζεται! Παραμένουμε σε αγωνιστική επιφυλακή και παρακολουθούμε την εξέλιξη για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης.

Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία και τους τίμιους συνδικαλιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ