Τετάρτη 11 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε καταστάσεις που απειλούν ανθρώπινες ζωές

«Οι εργαζόμενοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε καταστάσεις που απειλούν ανθρώπινες ζωές», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΕΣΚ) Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ΥΠΑ, σχολιάζοντας τη συμφωνία του υπουργείου και του ΔΣ της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), η οποία αφορά τον επιπλέον όγκο που θα καλούνται να διαχειρίζονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Οπως σημειώνουν, «υπεύθυνοι για τις συνέπειες της συμφωνίας, που υπαγορεύεται από το συμφέρον και το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, είναι οι αεροπορικές εταιρείες που πιέζουν για την επιτάχυνση της εναέριας κυκλοφορίας, η κυβέρνηση, η εργοδοσία και το ΔΣ της ΕΕΕΚΕ».

«Οι ανθρώπινες ζωές δεν γυρίζουν πίσω επειδή ο υπουργός θα δώσει μπόνους! Η συμφωνία της 11/04 μεταξύ του υπουργείου και του ΔΣ της ΕΕΕΚΕ, που έρχεται να υποστηρίξει ο υπουργός στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, προβλέπει ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα διαχειρίζονται έναν αδιανόητα υψηλό αριθμό αεροσκαφών, με αντάλλαγμα μπόνους! Είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών! Είναι επικίνδυνο για τα κυριαρχικά δικαιώματα!», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Πάνε να μας κάνουν συνυπεύθυνους», υπογραμμίζει ακόμα η ΕΣΚ, που αναδεικνύει πιο συγκεκριμένα:

«Γύρω μας γίνεται πόλεμος, όπως είναι γνωστό υπάρχει αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα. Υπάρχουν τα γνωστά καθημερινά προβλήματα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει, η αεροπορική κίνηση αυξάνεται.

Δεν μπορεί να αυξηθεί η χωρητικότητα του εναέριου χώρου (το πόσα δηλαδή αεροσκάφη χωράνε σε κάθε χώρο ώστε οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να τα διαχειριστούν με ασφάλεια), με βάση το πόσα λεφτά θα δώσει το υπουργείο σε μπόνους!

Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα συστήματα εναέριας κυκλοφορίας, στις ραδιοσυχνότητες, στα ραδιοβοηθήματα! Λείπει προσωπικό και οι αναγκαίες εκπαιδεύσεις καθυστερούν με διάφορα προσχήματα! Είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο να έρχονται ο υπουργός και ο γγ του υπουργείου σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, για να πλασάρουν τα συμφέροντα των αεροπορικών εταιρειών.

Ποτέ, κανένας εργαζόμενος δεν θα δεχόταν να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων. Γι' αυτό μαζί με τις υποσχέσεις για μπόνους επιστρατεύονται απειλές ότι θα δυσαρεστηθεί ο υπουργός, που καλείται να συμμετάσχει σε ΓΣ εργαζομένων!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ