Τετάρτη 11 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Να μην περάσει το ηλεκτρονικό φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης

Διαμαρτυρία χτες στο ΣτΕ κατά την εκδίκαση προσφυγής ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη | Πρωτοφανής πρόκληση από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ που ζητά την «κράτηση» συνδικαλιστών για τη χτεσινή στάση εργασίας

INTIME NEWS

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, σωματεία της Αττικής, με αφορμή την προγραμματισμένη εκδίκαση της προσφυγής συνδικαλιστικών οργανώσεων ενάντια σε διατάξεις του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη για το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των συνδικάτων. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ είχαν προκηρύξει στάση εργασίας.

«Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά, μ' αγώνες απαντάμε στη σύγχρονη σκλαβιά», διαμήνυσαν τα σωματεία. Απαίτησαν Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις των μισθών, υπερασπίζονται τη συλλογική οργάνωση και δράση, την απεργία, τα μόνα «όπλα» που έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. «8ωρο, Ασφάλιση, σύνταξη, Υγεία, δεν θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία», φώναξαν.

«Στέλνουμε και σήμερα στην κυβέρνηση και τους εργοδότες το μήνυμα πως αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά», τόνισε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, απευθύνοντας χαιρετισμό στην κινητοποίηση. «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να τσακίσει την οργάνωσή μας», σημείωσε ο Κώστας Δράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών. «Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει χέρι στα σωματεία», πρόσθεσε ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Απαιτεί κράτηση συνδικαλιστών η ΣΤΑΣΥ!

Στο μεταξύ, ένα αδιανόητο αίτημα κατέθεσε στη δικαιοσύνη η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, ζητώντας μέχρι και την κράτηση συνδικαλιστών του Σωματείου επειδή χτες πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας στις σταθερές συγκοινωνίες, στο πλαίσιο της παραπάνω κινητοποίησης του ΕΚΑ. Η διοίκηση, σύμφωνα με καταγγελία του Σπ. Ρεβύθη, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ), ζητά σκληρές διώξεις, παράλληλα με την κήρυξη της στάσης εργασίας ως «παράνομης και καταχρηστικής», οι οποίες περιλαμβάνουν επιβολή προσωπικού προστίμου 1.500 ευρώ στον κάθε συνδικαλιστή και την προσωρινή τους κράτηση. «Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο από το κίνημα. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», σημειώνει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ