Τετάρτη 11 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Νέα διαμαρτυρία για το δικαίωμα στη δουλειά

Νέα κινητοποίηση για το δικαίωμα στη δουλειά πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, οι συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας στους δήμους και την Περιφέρεια Αττικής. Την κινητοποίηση και τα αιτήματα των εργαζομένων στήριξε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Την ώρα που οι ανάγκες για την πανδημία παραμένουν και αυξάνονται, εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση με συμβάσεις COVID είναι αντιμέτωποι με την απόλυση. «Η δήθεν λύση της παράτασης που δόθηκε αποδεικνύεται μια απάτη. Σχεδιασμός τους είναι οι απολύσεις, να ξεμπερδεύουν με τους εργαζόμενους COVID», καταγγέλλει το Συνδικάτο. Οπως εξηγεί, τα «πρώτα θύματα» των απολύσεων είναι οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που ήδη έκλεισαν ή συμπληρώνουν αυτές τις μέρες 24 μήνες δουλειάς. Επισημαίνει ότι δίπλα στην επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, στόχος των απολύσεων είναι «η παραπέρα απαξίωση των υπηρεσιών, για να διεισδύσουν πιο εύκολα οι εργολάβοι».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα και στα αιτήματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ