Σάββατο 2 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 3 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
Καταγγέλλει την κυβερνητική φιέστα

Την επίσκεψη - πρόκληση στη Σάμο του πρωθυπουργού καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο του νησιού. Στη σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει χαρακτηριστικά για την κυβέρνηση:

«Eίτε κλείνει τη φαβέλα στο Βαθύ είτε ανοίγει το Γκουαντάναμο στου Ζερβού είναι εκείνος και η κυβέρνησή του που μαζί με τους προκατόχους του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ "τίμησε" και συνεχίζει "να τιμά" τη θέση της Ελλάδας ως "πρωτοπαλίκαρου" των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ. Που φροντίζει για την τήρηση των απαράδεκτων κανονισμών του Δουβλίνου και της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες μετατρέποντας τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε φυλακές».

Σημειώνει ταυτόχρονα ότι «με την πρόσφατη ελληνογαλλική συμφωνία και την αγορά νέων φρεγατών και αεροπλάνων αλλά και με την ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις του ΝΑΤΟ, εμπλέκει τη χώρα μας σε νέες αποστολές εκτός συνόρων, ιδιαίτερα σε ζώνες όπου επικρατεί ένταση λόγω των ανταγωνισμών μεταξύ των ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνας, Ρωσίας, τη μετατρέπει σε πολεμικό ορμητήριο και θέτει σε κίνδυνο τον ίδιο τον λαό.

Αυτοί οι παραπάνω σχεδιασμοί είναι κι αυτοί που γεννούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση, ξεριζώνοντας ανθρώπους από τους τόπους τους. Κι επειδή ξέρουν ότι η φιλοπολεμική πολιτική τους θα γεμίσει πάλι τα νησιά μας, κοιτάνε να προετοιμαστούν, χτίζοντας κέντρα - φυλακές, για να κλείνουν τους ανθρώπους μέσα και να τους αξιοποιούν όποτε το σύστημά τους θελήσει να έχει φτηνά εργατικά χέρια ανά τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ