Σάββατο 2 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 3 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη συναυλία - κινητοποίηση στη Βόρεια Εύβοια από τις επιτροπές πυρόπληκτων

Το Σάββατο 2/10 στις 7 μ.μ. στον κόμβο της Στροφυλιάς

Με τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης, το Σάββατο 2 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στον κόμβο της Στροφυλιάς, ο πυρόπληκτος λαός της Βόρειας Εύβοιας δίνει συνέχεια στον αγώνα για να μπορέσει να ζήσει στον τόπο του και μια ακόμη αγωνιστική απάντηση στα ψέματα και την κοροϊδία κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμων.

Γνωστοί καλλιτέχνες, όπως οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Σπύρος Γραμμένος, Παντελής Θαλασσινός, Πολυξένη Καράκογλου, Βαγγέλης Κορακάκης, Παντελής Κυραμαργιός, Μιρέλα Πάχου, Νίκος Φάκαρος και ο Γ. Παπαζαχαριάκης, που έχει την επιμέλεια, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετέχουν αφιλοκερδώς στη μεγάλη συναυλία - συλλαλητήριο. Σήμερα ο «Ριζοσπάστης» φιλοξενεί δηλώσεις ορισμένων καλλιτεχνών.

Μαχητική απάντηση στην κοροϊδία κυβέρνησης, τοπικών αρχών

Με τα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης, της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης να συνεχίζονται, ο λαός της περιοχής αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο πως μόνο μέσα από τον συλλογικό και μαζικό αγώνα θα μπορέσει να συνεχίσει να ζει στον τόπο του. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης δεν ανταποκρίνονται ούτε στο ελάχιστο στις ανάγκες και τις ζημιές που έχουν προκληθεί. Αντιδιαβρωτικά έργα έχουν ξεκινήσει μόνο στην περιοχή της Λίμνης. Για ουσιαστικά έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης δεν έχει ακόμη εκπονηθεί καμία μελέτη, ενώ η περιφερειακή αρχή «βαφτίζει» αντιπλημμυρική προστασία τους καθαρισμούς ρεμάτων και χειμάρρων, που θα έπρεπε να γίνονται κάθε χρόνο. Την ίδια στιγμή που τα μέτρα για τη στήριξη και την προστασία του λαού προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, η κυβέρνηση, με την επιτροπή Μπένου και τους υπουργούς που περιδιαβαίνουν στα κρυφά την περιοχή, προχωρά τους σχεδιασμούς της για να μετατραπούν η καμένη γη και η συμφορά του λαού σε πεδίο κερδοφορίας για μια σειρά από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.


Με παρακαταθήκη το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στον κόμβο της Στροφυλιάς στις 21 Αυγούστου, τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα, αλλά και την όλο και μεγαλύτερη ενδυνάμωση των Επιτροπών Αγώνα στα χωριά, οι ρετσινάδες και οι δασεργάτες, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες, οι νέοι, οι γυναίκες, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των χωριών κάνουν δική τους υπόθεση τη διεκδίκηση αποζημιώσεων στο 100% της ζημιάς, πραγματικών μέτρων στήριξης και αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος, άμεσης έναρξης αντιπλημμυρικών έργων.

Στο πλευρό του πυρόπληκτου λαού της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζουν να στέκονται εργαζόμενοι τόσο από την υπόλοιπη Εύβοια όσο και από ολόκληρη τη χώρα, που προγραμματίζουν τη συμμετοχή τους στη συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης του Σαββάτου 2/10.

Για τη μετακίνηση στη Στροφυλιά

Για τη μετακίνηση των εργαζομένων και όσων επιθυμούν να στηρίξουν τον αγώνα του λαού της Βόρειας Εύβοιας θα αναχωρήσουν λεωφορεία από το Πάρκο Βούρκου στη Χαλκίδα, στις 5 μ.μ. του Σαββάτου, με πρωτοβουλία της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας και του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6972.416.284 και 6951.211.205.

Επίσης λεωφορείο για τη συναυλία στον κόμβο της Στροφυλιάς θα ξεκινήσει από το Νοσοκομείο Χαλκίδας, στις 4.30 μ.μ., με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 6987.783.430 και 6972.262.707.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ