Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Να μην μπουν στον «γύψο» οι συνδικαλιστικές ελευθερίες

Απόφαση ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη πήρε χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

Την απόφαση να βάλει εμπόδια στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη πήρε χτες το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, διαμηνύοντας προς την κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψει να μπουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των δημοσίων υπαλλήλων στο «γύψο».

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, το ΓΣ διακήρυξε πως η Ανώτατη Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) θα συνεχίσει να λειτουργεί και να αποφασίζει με βάση το καταστατικό της και να οργανώνει την πάλη των δημοσίων υπαλλήλων αξιοποιώντας βασικές διατάξεις του ν.1264/1982.

Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να αλλάξει το καταστατικό της και το ίδιο καλεί να κάνουν όλες οι Ομοσπονδίες του Δημοσίου και όλα τα Σωματεία. Υπογραμμίζει, δε, ότι η ΕΕ και το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσουν να παίρνουν αποφάσεις για απεργίες, για στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια και κάθε είδους κινητοποιήσεις, όπως έκαναν μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, το ΓΣ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας μέσα στον Νοέμβρη, σε συνεννόηση με τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα, ενώ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση στο χώρο της Υγείας στις 21 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ