Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σύσκεψη εργολαβικών εργαζομένων στις 11 Οκτώβρη

Παραπάνω μέρες άδειας χρεώνουν στους εργαζόμενους που απασχολούνται στην «Παπαστράτος» μέσω των εργολαβικών εταιρειών SARMED - ABS, καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και καλεί τους εργολαβικούς εργαζόμενους σε σύσκεψη τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη, στις 2.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας (Χαριλάου 28, Ελευσίνα), «για να συζητήσουν και να αποφασίσουν όλοι μαζί τα επόμενα βήματα στον αγώνα τους και τους τρόπους με τους οποίους θα προχωρήσουν στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους».

Οπως αναφέρει το Σωματείο, το καλοκαίρι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι πήραν τρεις βδομάδες άδειας στις οποίες θα έπρεπε να τους χρεωθούν 13 - 15 μέρες άδειας (λόγω του τρόπου λειτουργίας του εργοστασίου, 4 μέρες εργασίας - 2 μέρες ρεπό σε κυλιόμενες βάρδιες), όμως τους χρεώθηκαν 18 - 20 μέρες! Δηλαδή τους χρέωσαν επιπλέον πέντε έως επτά μέρες άδειας! Η ειρωνεία είναι ότι οι εταιρείες SARMED - ABS είχαν ενημερώσει τους εργαζόμενους πως θα πάρουν και τέσσερις μέρες παραπάνω άδεια λόγω του νέου κυλιόμενου ωραρίου...

«Οι εργαζόμενοι ζήτησαν εξηγήσεις», αναφέρει το Σωματείο, όμως «μέχρι τώρα κανείς δεν τους έχει ενημερώσει επίσημα, ενώ σε επανειλημμένες προσπάθειες του Σωματείου μας να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο προσωπικού της ABS, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την εταιρεία».

Καταγγέλλει επίσης ότι κάτω από την πίεση που άσκησαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, παρέλαβαν «μόλις πριν λίγες μέρες, και μόνο πέντε μήνες μετά την υπογραφή τους, τα αντίγραφα των συμβάσεών τους, που υπέγραψαν και που δικαιούντο από την πρώτη στιγμή να πάρουν. Καθόλου τυχαία, αφού έτσι εντείνονται η σύγχυση και η ανασφάλεια μεταξύ των εργαζομένων για το τι δικαιούνται».

Συνεχίζοντας το Σωματείο αναδεικνύει τον ρόλο που παίζει η διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου: «Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος, βρίσκοντας διάφορες προφάσεις, δεν άφησαν τους εργολαβικούς να ενημερώσουν τους εργαζόμενους της "Παπαστράτος"».

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής καλεί τους εργαζόμενους των SARMED - ABS να διεκδικήσουν:

Να μην προχωρήσει η εργοδοσία σε οποιαδήποτε βλαπτική μεταβολή στα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους, λόγω του νέου μοντέλου εργασίας. Να επανορθώσουν και να τους χρεώσουν τις άδειες με βάση το πρόγραμμα με το οποίο εργάζονται. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Αναδρομική καταβολή των νυκτερινών επιδομάτων από τον Μάη του 2018 μέχρι τον Απρίλη του 2021. Επίδομα εναλλασσόμενων βαρδιών, μετακίνησης και σίτισης. Κατοχυρωμένες περιγραφές θέσεων εργασίας και καθήκοντα για όλους τους εργαζόμενους. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση! (2022-09-08 00:00:00.0)
Αίτημα για ειδική άδεια στους γονείς (2021-10-15 00:00:00.0)
Το αντεργατικό έκτρωμα θα πάει εκεί που ανήκει: Στη χωματερή! (2021-06-18 00:00:00.0)
Ξανά απλήρωτοι εργολαβικοί στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο (2019-07-30 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την ασυδοσία σε βάρος των εργολαβικών εργαζομένων (2018-11-16 00:00:00.0)
Συσκέψεις - κινητοποιήσεις εμποροϋπαλλήλων (2016-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ