Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΟΥΡΑΛ ΓΚΕΪΤ 99-85
Ξέσπασε για το... χαστούκι

Μείον ένας λόγος που δημιουργεί άγχος στον Ντράγκαν Σάκοτα και την ΑΕΚ από χτες. Η Ενωση κατάφερε να εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα αφού επικράτησε της ρωσικής Ουράλ με 99-85. Ετσι τώρα, μια αγωνιστική πριν το τέλος της Α` φάσης, η ΑΕΚ βρίσκεται στην πρώτη θέση αλλά τα πάντα θα κριθούν στο φινάλε.

Οι «κιτρινόμαυροι» αντιλαμβανόμενοι και την κρισιμότητα του χτεσινού παιχνιδιού έδειξαν σοβαρότητα στο μεγαλύτερο μέρος εξαφανίζοντας την άσχημη εικόνα στην Οστάνδη. Ξεκίνησαν δυνατά και με μπροστάρη τον Χόλντεν και συμπαραστάτη τον Καρ οι γηπεδούχοι επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους αποκτώντας μια διαφορά 14 πόντων στο κλείσιμο της Α` περιόδου (30-16) ενώ το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι το ημίχρονο (53-41). Ενα χαλάρωμα των παικτών του «Δικεφάλου» στις αρχές της επανάληψης έδωσε το δικαίωμα στους Ρώσους να ανεβάσουν τον ρυθμό τους. Με κινητήριο μοχλό τον Αβλέεφ που ήταν ασταμάτητος μείωσαν τη διαφορά στον έναν πόντο 61-60 στο 35`. Ενα τρίποντο του Χατζή όμως σε εκείνο το σημείο αφύπνισε την Ενωση που κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο προηγούμενη με 75-70. Δείχνοντας μεγαλύτερη προσοχή στην τελευταία περίοδο και σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα του Κικίλια στον Αβλέεφ, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα πήραν την πολύτιμη για αυτούς νίκη. Σε αυτό συντέλεσαν και οι επτά συνεχόμενοι πόντοι του Κακιούζη σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, αλλά και η πολύ καλή απόδοση των Ζήση, Ντικούδη στην περιφέρεια.

ΑΕΚ: Χόλντεν 19, Ζήσης 11, Χατζής 7, Καρ 12, Κικίλιας, Κακιούζης 2, Ντικούδης 19, Μπετς 10

ΟΥΡΑΛ ΓΚΕΪΤ: Πανόφ 19, Καράσεφ 7, Μπάρτον 5, Μπούι 3, Λιαδέλης 17, Αβλέεφ 23, Νταϊνέκο, Μιχάιλοφ 11.

  • Αν και αγχώθηκε τελικά τα κατάφερε το Μαρούσι και πήρε την πρόκριση στην οκτάδα του Κόρατς, αφού για δεύτερη φορά επικράτησε της Χέμοφαρμ με 85-71.
  • Δικαίωμα στο όνειρο αποκτούν πλέον ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής στο Κύπελλο Σαπόρτα, καθώς για τη φάση των «16» θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στην τουρκική «Τέλεκομ» και τη ρωσική Καζάν αντίστοιχα. Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων είχαμε: Πανιώνιος - Εστουντιάντες 82-84, Σλοβακοφάρμα - Ηρακλής 86-74.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ