Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Προετοιμάζουν την κλιμάκωση του αγώνα

Στη Στροφυλιά συνεχίζει να εκφράζεται η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη
Στη Στροφυλιά συνεχίζει να εκφράζεται η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη
Στο δρόμο που χάραξαν οι μέχρι τώρα μεγαλειώδεις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και η συγκλονιστική συμμετοχή του λαού, συνεχίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας, σχεδιάζοντας ήδη την κάθοδο στην Αθήνα και το μεγάλο συλλαλητήριο στις αρχές Νοέμβρη.

Με σύνθημα: «Εμείς θα τα καταφέρουμε. Θα συνεχίσουμε να ζούμε και να δουλεύουμε στον τόπο μας» και παρακαταθήκη τις μεγάλες κινητοποιήσεις στον κόμβο της Στροφυλιάς, όπως το συλλαλητήριο στις 21 Αυγούστου και τη συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ο πυρόπληκτος λαός της βόρειας Εύβοιας μέσα από τις Επιτροπές και τους φορείς του (Σωματείο ρετσινάδων, Αγροτικό Σύλλογο κ.ά.) δείχνει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τον αγώνα για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, πραγματικά μέτρα στήριξης και αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος, για άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών έργων, για συνολικότερη βελτίωση των συνθηκών ζωής του.

Σύσκεψη αυτοαπασχολούμενων στην Ιστιαία

Το βράδυ της Δευτέρας, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Πυρόπληκτων ευρύτερης περιοχής Ιστιαίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή αυτοαπασχολούμενων και στόχο την οργάνωση της διεκδίκησης των βιοπαλαιστών επαγγελματιών και βιοτεχνών. Εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι στη βόρεια Εύβοια έχουν υποστεί έμμεσα τεράστια καταστροφή από την πυρκαγιά, χωρίς να υπάρχει μέχρι τώρα καμία μέριμνα από την κυβέρνηση για τη στήριξη και την επιβίωσή τους. Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε να ξεκινήσει διαδικασία συλλογής υπογραφών σε κείμενο με τα αιτήματα του κλάδου, καθώς και επαφές με τοπικούς εμπορικούς συλλόγους για κοινό συντονισμό του αγώνα.

Συγκεκριμένα τα αιτήματα ειδικά γι' αυτούς με εισόδημα έως 12.000 ευρώ είναι:

-- Αποζημίωση για όλες τις ζημιές στο 100% άμεσα.

-- Αμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων αυτοαπασχολούμενων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης.

-- Απαλλαγή φόρων για το τρέχον οικονομικό έτος.

-- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ και του τέλους επιτηδεύματος για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες όλων των πληγεισών περιοχών

-- Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για ένα χρόνο, με επιδότησή τους από το κράτος.

-- Απαλλαγή από όλα τα δημοτικά τέλη

-- Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα

-- Αναστολή όλων των ρυθμίσεων σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, παρόχους Ενέργειας για ένα χρόνο. Καμία ρύθμιση να μη χαθεί.

-- Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεων, πλειστηριασμών κ.λπ.

-- Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους

-- Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ ως η μόνη αποδεκτή λύση, ώστε να εξασφαλιστούν οι ελάχιστες προϋποθέσεις επιβίωσης και λειτουργίας των μικροεπιχειρήσεων

-- Επιδότηση ενοικίου επαγγελματικής στέγης

-- Αμεση αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές που καταστράφηκαν. Αμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για να αποφευχθούν νέες καταστροφές το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ