Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 2
Αλαλούμ και ρευστό σκηνικό στο παρά πέντε της έναρξης

Στον... αέρα συνεχίζει να βρίσκεται το πρωτάθλημα της SL2 λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη

Eurokinissi

Στον... αέρα συνεχίζει να βρίσκεται το πρωτάθλημα της SL2 λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη
Στον... αέρα βρίσκεται η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2, ενόψει της προγραμματισμένης σέντρας του στις 17 Οκτώβρη, έπειτα από τις ραγδαίες εξελίξεις που υπήρξαν προχτές το βράδυ. Και μάλιστα λίγη ώρα αφότου η Λίγκα των ΠΑΕ της β' κατηγορίας είχε προχωρήσει στην κατάρτιση των ομίλων και στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, παρά τα ανοιχτά ζητήματα που υπήρχαν μέχρι το... παρά ένα.

Συγκεκριμένα, η δικαίωση της ΠΑΕ ΑΕΛ από το διαιτητικό δικαστήριο στην προσφυγή που είχε καταθέσει κατά της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ επέφερε ένα... αλαλούμ σχετικά με το ποιες ομάδες και με τι κριτήρια θα μετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα. Η θεσσαλική ΠΑΕ είχε προσφύγει κατά της συγκεκριμένης απόφασης, η οποία όριζε πως οι ομάδες από την τρίτη κατηγορία της Football League που προβιβάστηκαν στη δεύτερη κατηγορία μετά την κυβερνητική απόφαση για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων επρόκειτο να αγωνιστούν χωρίς κριτήρια αδειοδότησης (πιστοποιητικό Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού - ΕΕΑ).

Η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για δικαίωση της ΑΕΛ ουσιαστικά δημιούργησε νέα δεδομένα αφού πρακτικά οι ΠΑΕ Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Θεσπρωτός, Ηρακλής, Αλμωπός, Καλλιθέα, Αιγάλεω, που δεν έχουν άδεια από την ΕΕΑ, θα πρέπει να υπαχθούν στους περιορισμούς (π.χ. στις μεταγραφές - ανανεώσεις παικτών) που ορίζει ο κανονισμός για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Πλέον παραμένει άγνωστο το πώς θα εμφανιστούν οι συγκεκριμένες ομάδες σε περίπτωση... σέντρας στην προγραμματισμένη ημερομηνία.

Την ίδια στιγμή, πέραν των παραπάνω, ρευστό παραμένει το σκηνικό και για άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το νέο πρωτάθλημα, με τη συμμετοχή των Ασπροπύργου, Ζακύνθου, Καβάλας και Δόξας Δράμας να βρίσκεται στον... αέρα εξαιτίας διαδικαστικών ζητημάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως η Λίγκα την Τρίτη 5/10 πραγματοποίησε την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος χωρίς τη συμμετοχή των συγκεκριμένων ομάδων. Ενώ χτεσινές πληροφορίες ήθελαν τη Λίγκα να προβαίνει σε νέα κλήρωση την Τρίτη 12/10 αναμένοντας μέχρι τότε την οριστικοποίηση των δεδομένων για τη συμμετοχή τους (έχουν προσφύγει στα αρμόδια δικαστικά όργανα).

Παράλληλα, δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση για την τηλεοπτική «στέγη» του νέου πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από την πρόθεση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ΠΑΕ με σχετική τροπολογία στις αρχές καλοκαιριού στη Βουλή, η νέα SL2 μετατράπηκε σε υπερ-κατηγορία με τη συμμετοχή 30 ομάδων (δύο όμιλοι των 15). Σε αυτή εντάχθηκαν και οι νεοσύστατες δεύτερες ομάδες ορισμένων ΠΑΕ της Super League 1 (Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ