Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα από τις βροχές

Η κακοκαιρία που ξεκίνησε στη χώρα από τα δυτικά έχει προκαλέσει προβλήματα στα νησιά του Ιονίου. Η περιοχή της Σπηλιάς στην Κέρκυρα έχει πλημμυρίσει, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Δεμένα είναι τα πλοία ανοιχτού τύπου στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και της Λευκίμμης, ενώ κανονικά διεξάγονταν έως χτες το βράδυ τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου. Δεμένα ήταν τα πλοία και στα λιμάνια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, οι άνεμοι που έπνεαν χτες στο Ιόνιο ήταν νοτιοανατολικοί και άγγιζαν τα 7 - 8 μποφόρ.

Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζονταν στην προσγείωση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα 4 πτήσεις είτε να επιστρέψουν στην Αθήνα είτε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Κλειστές έμειναν χτες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα και στους Παξούς.

Για σήμερα οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ισχυρά τοπικά φαινόμενα, με πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά. Στη Δυτική Ελλάδα, στη Θεσσαλία και περιοχές των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Πιερίας και Ημαθίας οι βροχές θα έχουν αυξημένη διάρκεια, ενώ ενδέχεται να επηρεαστεί και η βόρεια Εύβοια, όπου υπάρχει ανησυχία στα καμένα λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ