Σάββατο 9 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 10 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τυχεροί που έχουμε έναν τόσο βαθύ ερμηνευτή της ψυχής και της συνείδησής μας

Ο Δ. Κουτσούμπας μιλά για τον Β. Παπακωνσταντίνου

Ο Δ. Κουτσούμπας με τον Β. Παπακωνσταντίνου στο 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
Ο Δ. Κουτσούμπας με τον Β. Παπακωνσταντίνου στο 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
Στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» στον «ΑΝΤ1» την Πέμπτη, καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν ο σπουδαίος και αγαπημένος δημιουργός και ερμηνευτής Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Μεταξύ άλλων που κλήθηκαν από την εκπομπή να μιλήσουν για τον Β. Παπακωνσταντίνου ήταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σημείωσε:

«Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι ένα ξεχωριστό φαινόμενο. Πάντα νέος. Αιώνιος έφηβος. Με αναλλοίωτα όλα τα χαρακτηριστικά αυτά που τον έχουν κάνει σπουδαίο: Τη φωνή, τη ζωντάνια, τη σκηνική παρουσία, την ποιότητα, την εργασία του, πέρα από το ταλέντο και τα φυσικά χαρίσματά του. Συνεπαίρνει όλες τις ηλικίες, όχι μόνο εμάς που μεγαλώσαμε μαζί του, αλλά στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, για παράδειγμα, έβλεπα έφηβους, νέες ηλικίες, πολύ μικρά παιδιά να τραγουδάνε, να συμμετέχουν με ενθουσιασμό.

Οχι μόνο δεν τον φοβόμαστε που είναι ροκ, που λέει και στο τραγούδι του "Μη με φοβάσαι κι αν είμαι ροκ", αλλά αντίθετα τον ευχαριστούμε, τον ευγνωμονούμε, γιατί έκανε ένα σπουδαίο είδος μουσικής, το έκανε αγαπητό, προσιτό. Εκανε και τους πιο δύσπιστους να το αγαπήσουν. Πρόσφατα στο Φεστιβάλ, δίνοντας και τη δική του διάσταση, αναδημιουργώντας το, τραγούδησε το "Ανθρωποι μονάχοι" της Βίκυς Μοσχολιού.

"Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει", όπως υπέροχα ερμηνεύει στο τραγούδι των Αλκαίου - Μεσημέρη, "Πόρτο Ρίκο". Νιώθουμε τυχεροί που σαν λαός έχουμε έναν τόσο βαθύ ερμηνευτή της ψυχής και της συνείδησής μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ