Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να ακυρωθεί η Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις!

  • Σήμερα οι παραστάσεις διαμαρτυρίας, στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα στις 7.30 μ.μ.
  • Στο αμερικάνικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ.

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα και στο αμερικάνικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει η ΚΝΕ σήμερα Πέμπτη, ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις.

Στην Αθήνα η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ., με προσυγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας, και στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ.

Σε ανακοίνωσή της και ενόψει της ανανέωσης της Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις, με ισχύ 5ετίας και στη συνέχεια μετατροπή σε αορίστου διάρκειας, αλλά και την εγκατάσταση κι άλλων στρατιωτικών βάσεων σε πολλές περιοχές, η ΚΝΕ σημειώνει πως αυτό μεταφράζεται σε 6,6 δισ. ευρώ ή 3,82% του ΑΕΠ της χώρας για τους σκοπούς του ΝΑΤΟ, την ώρα που για νοσοκομεία, σχολεία και μισθούς «το ταμείον είναι μείον», σε 21 στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα που με διάφορους τρόπους εξυπηρετούν αμερικανικές στρατιωτικές ανάγκες, μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο για τους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αλλά και σε στόχο.

Τονίζει ακόμα πως ενώ ελληνικά πολεμικά πλοία είναι ενταγμένα στον ευρωατλαντικό σχεδιασμό και περιπολούν μακριά από τα ελληνικά σύνορα, πυροβολαρχία πυραύλων «Πάτριοτ» στάλθηκε στη Σαουδική Αραβία κατά του Ιράν και μαχητικά «F-16» σε ΝΑΤΟική αποστολή περιπολούν για τη «φύλαξη» του εναέριου χώρου της Αλβανίας, της Β. Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου από τη Ρωσία, τίποτα απ' αυτά δεν ωφέλησε τον ελληνικό λαό και τη νεολαία.

«Κανένας ιμπεριαλιστής δεν πρόκειται να σε προστατέψει!», σημειώνει η ΚΝΕ απευθυνόμενη στη νεολαία και τονίζει πως «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής, έξω από ΝΑΤΟ - ΕΕ!», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για «ενίσχυση της πάλης ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την επιστροφή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό, το ξήλωμα των αμερικανικών βάσεων».

«Το - επισημαίνει - ΚΚΕ έχει πρόταση: Η εξουσία στα χέρια του λαού, κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικός σχεδιασμός. Σ' αυτές τις συνθήκες, με αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μπορούν να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, να εξασφαλιστεί η ειρηνική πορεία της χώρας, να αναπτύξει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλα κράτη και λαούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ