Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Προετοιμάζονται για καθολική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 13 Νοέμβρη

Από τη χτεσινή συνέλευση στη Λάρυμνα
Από τη χτεσινή συνέλευση στη Λάρυμνα
Με τη μαζική συμμετοχή στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να δώσουν συνέχεια στον δίκαιο πολύμηνο αγώνα τους ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης, την οποία συγκάλεσε το επιχειρησιακό Σωματείο, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας επικύρωσαν και τυπικά την απόφαση του Συντονιστικού των Σωματείων για 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 13 Νοέμβρη, ενώ παράλληλα έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν στους σχεδιασμούς της και να αποδεχτούν τις απολύσεις τους.

Από τα μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας απευθύνθηκε κάλεσμα στους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Τονίστηκε επίσης ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει «να κλείσουν τα αυτιά τους στα διάφορα σενάρια που διακινούν μηχανισμοί της κυβέρνησης, στοχεύοντας στον αποπροσανατολισμό και στη διάσπαση της ενότητας», καθώς επίσης ότι το μόνο δεδομένο μέχρι σήμερα είναι πως η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Είμαστε το τελευταίο αγκάθι στα σχέδια της κυβέρνησης να εκποιήσει τη ΛΑΡΚΟ και να την παραδώσει στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα χωρίς βάρη και υποχρεώσεις, χωρίς τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου. Και πρόσθεσε: «Θέλουν να μας πετάξουν έξω από το εργοστάσιο, τα μεταλλεία και τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ, να μας διώξουν από την εργασία μας. Η συμμετοχή στη μεγάλη κινητοποίηση στις 13 Νοέμβρη θα πρέπει να είναι καθολική. Να στείλουμε μήνυμα ότι δεν αποδεχόμαστε τους εκβιασμούς και απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και να μας ενημερώσει γραπτώς για το ποιο θα είναι το μέλλον των εργαζομένων και των οικογενειών μας. Ηδη οι εργαζόμενοι στην εργολαβία της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ενημερώνονται ότι οι συμβάσεις τους, που λήγουν στο τέλος του έτους, δεν θα ανανεωθούν. Να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα: 'Η εμείς ή αυτοί».

Ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που αποφασίστηκε στο Συντονιστικό των Σωματείων και θα κορυφωθεί με το συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 13 Νοέμβρη, περιλαμβάνει ακόμα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 18 Οκτώβρη στις 10 π.μ., συνέντευξη Τύπου μια βδομάδα μετά, στις 25 Οκτώβρη, και άλλες πολύμορφες δράσεις.

Σημειώνεται ότι το Σωματείο της Λάρυμνας θα προχωρήσει σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Τετάρτη 27 Οκτώβρη, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ετοιμότητα για νέα αγωνιστική κάθοδο στην Αθήνα (2023-12-02 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία ο αγώνας για την εργασία και τα σπίτια τους (2023-01-07 00:00:00.0)
Ξανά στους δρόμους από σήμερα για τη δουλειά και τα δικαιώματά τους (2022-12-28 00:00:00.0)
O πολύμηνος αγώνας συνεχίζεται... (2022-06-11 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν την Αθήνα στις 26 Φλεβάρη (2022-02-16 00:00:00.0)
«Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα. Δεν βγαίνουμε από τις δουλειές και τα σπίτια μας» (2022-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ