Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ
Ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν την Αθήνα στις 26 Φλεβάρη

Από το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στη Λάρυμνα
Από το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στη Λάρυμνα
Με παρακαταθήκη το μεγάλο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στη Λάρυμνα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειες και τα Σωματεία τους ετοιμάζονται για τον επόμενο μεγάλο σταθμό του αγώνα τους απέναντι στα βρώμικα σχέδια της κυβέρνησης, στις απολύσεις και στο ξεσπίτωμά τους: Τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12 μ. στο Σύνταγμα.

Μαζί με τους εργαζόμενους από μια σειρά χώρους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, δεκάδες συνδικάτα, τους αγρότες των μπλόκων και τους αυτοαπασχολούμενους, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συντονίζουν τον αγωνιστικό τους βηματισμό και οργανώνουν τον κοινό τους αγώνα απέναντι στον κοινό αντίπαλο.

Στη συνέχιση του αγώνα ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο μεγάλο συλλαλητήριο που προγραμματίζουν τα συνδικάτα στις 26 Φλεβάρη στην Αθήνα, αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας, κλείνοντας την ομιλία του στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

«Δεν θα το βάλουμε κάτω, σήμερα είναι αφετηρία ενοποίησης των δίκαιων και και τίμιων αιτημάτων όλων των εργαζομένων και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν τον αγώνα θα έχουν τα σωματεία μας, που από τα κάτω έχουν πάρει την υπόθεση στα χέρια τους», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Πολίτης και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειές τους και ο λαός των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία θα κατέβουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Αθήνας και θα ενώσουν τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους.

Το «όλοι για έναν και ένας για όλους» και η κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη ήταν και το μήνυμα του ψηφίσματος στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

«Με τη σημερινή μαζική μαχητική συμμετοχή εκατοντάδων σωματείων και φορέων που βρέθηκαν στη Λάρυμνα, το σύνθημα "Ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων μας" έχει γίνει πράξη. Ιδιαίτερη σημασία έχει η συμμετοχή συναδέλφων από σωματεία σε χώρους δουλειάς που βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε κινητοποιήσεις ενάντια σε απολύσεις, διώξεις, μετατροπές συμβάσεων, ενάντια στην απληρωσιά, ενάντια στα σχέδια που βάζουν σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας, την υγεία και ασφάλεια των συναδέλφων, όσων παλεύουν για Συλλογικές Συμβάσεις. Ολοι αυτοί οι αγώνες που αναπτύσσονται στη ΛΑΡΚΟ, στα "Πετρέλαια Καβάλας", στην COSCO, στα "Λιπάσματα", στον "Βαρβαρέσο", βρίσκουν σήμερα τον κοινό βηματισμό. Με τη συμμετοχή των ομοσπονδιών των κλάδων μας η απάντηση θα είναι ενιαία, μαχητική και μαζική, με απεργία και κοινό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12 μ. στο Σύνταγμα», αναφέρεται στο ψήφισμα του συλλαλητηρίου της Λάρυμνας.

Ξεκίνησε η προετοιμασία για την κάθοδο στην Αθήνα

Τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία για το συλλαλητήριο και τη μαζική κάθοδο στην Αθήνα.

Το ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας θα προχωρήσει σε συνεδρίαση τις επόμενες μέρες για να δρομολογήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Παράλληλα, τα γραφεία του Σωματείου αποτελούν το κέντρο του αγώνα, εκεί όπου καθημερινά καταφτάνουν εργαζόμενοι προκειμένου να ενημερωθούν και να συζητήσουν τόσο μεταξύ τους όσο και με τα μέλη της διοίκησης, ενώ εκεί καταφτάνουν και τα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Τη δική τους συμβολή και συμμετοχή στον αγώνα οργανώνουν μέσα από την Επιτροπή Αγώνα που συγκρότησαν και οι γυναίκες της ΛΑΡΚΟ, ενώ συνέχεια στη στήριξη του αγώνα των πατεράδων και των συγγενών τους ετοιμάζονται να δώσουν και οι μαθητές της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Αγώνα Γυναικών διοργανώνει σύσκεψη αύριο Πέμπτη στις 5 μ.,, στην αίθουσα της Κοινότητας Μαρτίνου.

Συγκέντρωση - συναυλία στα Ψαχνά

Συγκέντρωση - συναυλία ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης διοργανώνουν την Κυριακή 20 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ψαχνών, η Ενωση Εργαζομένων Μεταλλείων ΛΑΡΚΟ Ευβοίας, πολιτιστικοί και μαζικοί φορείς του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων και εργατικά σωματεία της Εύβοιας.

Στη συγκέντρωση των Ψαχνών θα τραγουδήσουν για τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ οι Νίκος Γκέκας, Δημήτρης Καραβάς, Δημήτρης Μακρής, «Μαντάρα», «ΜΕΝΙΑΝ» και «Υπεραστικοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ