Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ»
Ο αγώνας για την καταβολή των δεδουλευμένων συνεχίζεται παρά την τρομοκρατία

Με 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 18 Φλεβάρη και συγκέντρωση αρχικά έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας στη Βέροια και στη συνέχεια έξω από την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, δίνουν συνέχεια στον αγώνα τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της «Ευρωπαϊκής Νηματουργίας Βαρβαρέσος ΑΕ». Ενώ την ερχόμενη Κυριακή, μέσα από Γενική Συνέλευση θα συζητήσουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 26 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, στην Επιθεώρηση Εργασίας θα συζητηθεί εργατική διαφορά για την 7μηνη απληρωσιά των εργαζομένων και την εκβιαστική - εκδικητική επιλογή της εργοδοσίας να προχωρά σε επιλεκτικές πληρωμές σε μερίδα εργαζομένων.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση θυμίζει ότι η εργοδοσία τούς έχει 7 μήνες απλήρωτους, απολύει συμβασιούχους γιατί επέλεξαν να αγωνιστούν, έχει μετατρέψει την αστυνομία σε «ιδιωτική σεκιούριτι», κάνει επιλεκτικές πληρωμές, στέλνει επιπλήξεις και παραπέμπει την εξόφληση των δεδουλευμένων για αν και όταν ...εξυγιανθεί η εταιρεία.

Μάλιστα, μόλις πριν λίγες μέρες επιχείρησε νέο εμπαιγμό, προτείνοντας να πληρωθούν το ποσό των 300 ευρώ τον Φλεβάρη, 600 ευρώ τον Μάρτη και έναν μισθό τον Απρίλη, παραπέμποντας στο ...άγνωστο τα 7 μηνιάτικα που ήδη οφείλει.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Σωματείο, «μόνο για το 2022 έχει κλεισμένες παραγγελίες 11,2 εκατ. ευρώ. Από το 2008 έως το 2018 η εταιρεία είχε 250 εκατ. πωλήσεις, και έχει στο πελατολόγιό της όλη την αφάν γκατέ των οίκων του ρουχισμού.

Δεν θα δεχτούμε η εργοδοσία να μας κοροϊδεύει άλλο. Απαιτούμε τώρα να δεσμευτεί η εταιρεία να καταβάλει τα δεδουλευμένα μας, γιατί πρέπει να ζήσουμε!».

Απαιτεί καταβολή των δεδουλευμένων, να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις, επίδομα 300 ευρώ από τον ΟΑΕΔ, πάγωμα λογαριασμών σε Τράπεζες, δημοτικά τέλη, ΔΕΗ, νερό, χορήγηση αφορολόγητου πετρελαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ