Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανεπιστήμια ... πισίνες

Διάδρομος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Διάδρομος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Και πανεπιστημιακές σχολές της Αττικής πλημμύρισαν με τη χτεσινή βροχή, αναδεικνύοντας πως τα δύο χρόνια που ήταν κλειστά τα Ιδρύματα, δεν αξιοποιήθηκαν ούτε για μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, αλλά ούτε και για στοιχειώδη συντήρηση και προστασία. Αμφιθέατρα και διάδρομοι πλημμύρισαν σε σχολές του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, στη Σχολή Καλών Τεχνών. Νερά μπήκαν και στη βιβλιοθήκη του Πάντειου Πανεπιστημίου. Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο γέμισε νερό ο εξωτερικός χώρος του Ιδρύματος και η πύλη στην Ιερά Οδό, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να ...δραπετεύουν από τα κάγκελα.

Πισίνα έγινε και ο κεντρικός διάδρομος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΣΕΤΠ και ΣΕΤ καλούν τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Ιδρύματος, ζητώντας εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι για συντήρηση και επισκευή των υποδομών και να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας του Ιδρύματος. Σε... «ευχαριστήρια» επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας για αυτή την κατάσταση, οι δύο Σύλλογοι περιγράφουν: «Από το πρωί της Πέμπτης οι κεντρικοί διάδρομοι του Πανεπιστημίου έγιναν πισίνα. Μπορεί να μην μπορούμε να μπούμε στα αμφιθέατρά μας σε ορισμένα τμήματα, να πρέπει να κάνουμε μπάνιο για να φτάσουμε στο εστιατόριο, αλλά σίγουρα πλέον έχουμε τη δυνατότητα για water sports και κολύμπι. Προτείνουμε στην κυβέρνηση να ξανασκεφτεί την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Αν με την πρώτη βροχή οι διάδρομοι των Πανεπιστημίων πλημμυρίζουν, μάλλον θα ήταν πιο αποτελεσματικό να φέρουν το Λιμενικό στα ιδρύματα για να "απεγκλωβίσει" τους φοιτητές λόγω πλημμύρας!».

Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
«... Είναι πρωτοφανής η ανακοίνωση της διοίκησης του ΠαΔΑ το μεσημέρι της Πέμπτης ότι "αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες" για δύο μέρες! Οι φοιτητές δεν περιμέναμε δύο χρόνια για να μας πουν την τέταρτη μέρα ανοίγματος των σχολών ότι θα ξανακλείσουμε επειδή.... "βρέχει"!», τονίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ