Τρίτη 19 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Υπόθεση των σωματείων και των εργαζομένων η πανοικοδομική απεργία

Στις 4 Νοέμβρη η κρίσιμη απεργιακή μάχη για το μεροκάματο, τη ΣΣΕ και άλλες διεκδικήσεις

Από τη Γενική Συνέλευση στην Αθήνα
Από τη Γενική Συνέλευση στην Αθήνα
Την προετοιμασία της απεργίας του κλάδου στις 4 Νοέμβρη, την οργάνωση της μάχης για να μείνουν στα χαρτιά ο πρόσφατος και οι παλιότεροι αντεργατικοί νόμοι, την ενίσχυση της αντεπίθεσης των εργαζομένων για να διεκδικήσουν Συλλογική Σύμβαση, αυξήσεις στους μισθούς, ανθρώπινα ωράρια, συζήτησε στη Γενική του Συνέλευση, το πρωί της Κυριακής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι επικύρωσαν με την ψήφο τους τη συμμετοχή του Συνδικάτου στην πανοικοδομική απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία στις 4 Νοέμβρη και στο συλλαλητήριο το απόγευμα της ίδιας μέρας, μαζί με δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε η μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Σπόρτιγκ. Στην ίδια κατεύθυνση, η συνέλευση εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στον αγώνα των εκπαιδευτικών, αλλά και στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών. Στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης βρέθηκαν και οι διεκδικήσεις που αφορούν τα αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, η αναγκαιότητα των οποίων έχει αναδειχθεί με δραματικό τρόπο το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά περιοχές της χώρας.

«Να δουλέψουμε με σχέδιο ώστε να δυναμώσουν οι αγώνες στον κλάδο, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός μεγάλου απεργιακού μετώπου», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Γιάννης Αναγνώστου. «Η πείρα από τις μάχες που προηγήθηκαν είναι "μπούσουλας" για την ενδυνάμωση του αγώνα μας», επισήμανε στην εισηγητική του ομιλία και υπενθύμισε τις απεργιακές μάχες του περασμένου Ιούνη, τις νέες εγγραφές, τη μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου που ακολούθησαν.

Περιοδείες στο Ηράκλειο
Περιοδείες στο Ηράκλειο
Την ανάγκη να οργανωθεί ο αγώνας για την υπογραφή ΣΣΕ, χωρίς καμία επανάπαυση στον κλάδο ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν χωρίς τη δράση και συμμετοχή κάθε εργαζόμενου, υπογράμμισε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Με στόχο την προετοιμασία της απεργίας αλλά και των αγωνιστικών πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν, τις επόμενες μέρες συνεχίζονται οι Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και στα παραρτήματα του Συνδικάτου, ώστε να γίνει η απεργία υπόθεση των ίδιων των οικοδόμων και να βάλει τη «σφραγίδα» της στους αγώνες του επόμενου διαστήματος.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου προχωρά σε Γενική Συνέλευση, με αιχμή τη συμμετοχή του στην απεργία, την Τετάρτη 27 Οκτώβρη, ενώ από χτες πραγματοποιεί περιοδείες στους χώρους δουλειάς. Αύριο Τετάρτη 20 Οκτώβρη μάλιστα έχει προκηρύξει στάση εργασίας για τους εργατοτεχνίτες στο έργο κατασκευής του νέου αεροδρομίου. Ανάμεσα στα αιτήματα που διεκδικεί στο πλευρό της Ομοσπονδίας, προτάσσει και τη διεκδίκηση να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τον πρόσφατο σεισμό στην περιοχή για το σύνολο των καταστροφών που υπέστησαν και να υπάρξει άμεση μέριμνα για τη στέγασή τους.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Λάρισας διοργανώνει σύσκεψη στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας την Παρασκευή 22 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον Γιάννη Τασιούλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ