Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Συγκέντρωση αύριο στο Γύθειο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν αύριο στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Γυθείου οι πυρόπληκτοι αγρότες από τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Μάνη, όπου πάνω από 100.000 στρέμματα καλλιεργειών έγιναν στάχτη. Στην ανακοίνωσή του για τη συγκέντρωση ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας προβάλλει τα βασικά αιτήματα:

- Αμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων, χωρίς κανέναν όρο και καμία προϋπόθεση, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης. Αποζημίωση και αναπλήρωση εισοδήματος στο 100% της πραγματικής ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αποζημίωση για τη φετινή μας παραγωγή που κάηκε, ενώ την είχαμε δουλέψει, στο συνολικό ύψος παραγωγής και τιμής (τιμή επιδότησης + τιμή πώλησης + ασφάλιση) και για όσα χρόνια απαιτούνται, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Ξεχωριστή επιχορήγηση για την αγορά δέντρων αλλά και όλες οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση της παραγωγής.

- Να χορηγηθούν, με ευθύνη του κράτους, όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών.

- Αμεσα σχεδιασμός και υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων. Μέτρα δασοπροστασίας, με διάνοιξη δασικών δρόμων, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό των δασών και απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών από αυτά προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών στις εναπομείνασες δασικές εκτάσεις.

- Απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά τέλη, πάγωμα και διαγραφή χρεών, σε εφορία, ΔΕΗ, ασφαλιστικές εισφορές, τράπεζες. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ για όλους τους κατοίκους των πυρόπληκτων δήμων.

- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ