Σάββατο 23 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 24 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τη Δευτέρα 25/10 η εκδήλωση για τις θέσεις του ΚΚΕ για το «νέο ΕΣΥ»

Την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στον Περισσό, το ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στην οποία ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρουσιάσει την κριτική του Κόμματος για το λεγόμενο «νέο ΕΣΥ», καθώς και τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση θα γίνουν επίσης παρεμβάσεις από στελέχη του κινήματος από τον χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας, μεταξύ άλλων για τα εξής:

-- Την προώθηση της παραπέρα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ μέσω των ΣΔΙΤ, της αυτοτέλειας της νοσοκομειακής μονάδας κ.ά.

-- Τον ρόλο του υγειονομικού στο «νέο ΕΣΥ».

-- Τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας.

-- Κριτική στο Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης στους υγειονομικούς με το ΚΚΕ

Σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» ενόψει της εκδήλωσης, ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Υγείας - Πρόνοιας σημειώνει ότι «η βασική αντίληψη για το "νέο ΕΣΥ" που προωθεί η κυβέρνηση είναι ότι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα αντιμετωπίζονται ως "εν δυνάμει πελάτες" και σε αυτή τη λογική προσαρμόζονται η δομή και η λειτουργία του συστήματος Υγείας, ο ρόλος των υγειονομικών, του ΕΟΠΠΥ. Η κυβέρνηση πατάει στο έδαφος της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης, της ιδιωτικοποίησης πολλών λειτουργιών, που διατηρήθηκαν και επεκτάθηκαν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Σε αυτό πλαίσιο θα επιχειρήσει να ενισχύσει τη λειτουργία του συστήματος με όρους ανταποδοτικότητας, ως ένα ακόμα προϊόν - εμπόρευμα, που το αγοράζει όποιος έχει τη δυνατότητα».

Στον αντίποδα, «οι θέσεις του ΚΚΕ στηρίζονται σε μια ριζικά διαφορετική αντίληψη, αναδεικνύοντας τη δυνατότητα σήμερα για ένα σύγχρονο και καθολικό, κρατικό σύστημα Υγείας και Πρόνοιας που θα στηρίζεται στην μεγάλη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, με παρεχόμενες υπηρεσίες απολύτως δωρεάν.

Με την εκδήλωση αυτή απευθύνουμε κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης και κοινής δράσης με το ΚΚΕ, στους χιλιάδες υγειονομικούς, σε όσους δίνουν καθημερινά πραγματική μάχη για την προάσπιση της υγείας του λαού, αυτούς που στήριξαν τη λειτουργία του συστήματος Υγείας μέσα στην πανδημία, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης, του υπουργείου Υγείας. Κόντρα στη στάση των υγειονομικών περιφερειών, των διοικήσεων των μεγάλων μονάδων, των κλινικαρχών του ιδιωτικού τομέα που βρήκαν την ευκαιρία να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο την περίοδο της πανδημίας.

Η πάλη για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού είναι ξεχωριστής σημασίας για το ΚΚΕ. Σε αυτή τη δράση θα συνεχίσουμε τόσο σαν Κόμμα με τις συνεχείς πολιτικές παρεμβάσεις μας, όσο και μέσα στο εργατικό κίνημα και το κίνημα των υγειονομικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ