Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αξιόλογη δουλειά με αποτελέσματα

Ξανά διά ζώσης τα μαθήματα στο Λαϊκό Φροντιστήριο της Πετρούπολης

Το Λαϊκό Φροντιστήριο της Πετρούπολης λειτουργεί επίσης για 9η χρόνια με τα μαθήματα να γίνονται σε σχολικές αίθουσες που παραχωρούνται από τη Δημοτική Σχολική Επιτροπή. Τη λειτουργία του στηρίζουν ταξικά σωματεία και φορείς της περιοχής, όπως ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ και άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής.

Στόχος είναι να βοηθηθούν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που οι γονείς τους είναι άνεργοι, εργάζονται με μερική απασχόληση, ανήκουν σε μονογονεϊκές οικογένειες, είναι δηλαδή στο στόχαστρο του ταξικού εκπαιδευτικού συστήματος. Επίσης επιδιώκει να νιώσουν οι μαθητές ότι η γνώση και η μόρφωση είναι δικαίωμα της εργατικής τάξης, για το οποίο οι φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος οφείλουν και είναι δίπλα τους.

Στο Γυμνάσιο και στην Α' Λυκείου διδάσκονται Νέα και Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Φυσική. Στη Β' και Γ' Λυκείου διδάσκονται Αρχαία, Εκθεση, Ιστορία, Λατινικά, Μαθηματικά Κατεύθυνσης, Φυσική Κατεύθυνσης, Χημεία, Βιολογία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Πληροφορική και Σχέδιο (γραμμικό και ελεύθερο). Είναι σημαντικό για το πώς βοηθήθηκαν οι μαθητές ότι στις μικρότερες τάξεις έγινε ουσιαστική δουλειά, με σημαντικά αποτελέσματα, ενώ στις πανελλαδικές εξετάσεις 9 στους 10 μαθητές πέρασαν στις σχολές της προτίμησής τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρόσφατο παρελθόν γίνονταν και μαθήματα Αγγλικών, τα παιδιά προετοιμάστηκαν, έδωσαν εξετάσεις πιστοποίησης και πέτυχαν στα επίπεδα του Lower αλλά και του Proficiency.

Οι καθηγητές που έχουν αναλάβει τα μαθήματα είναι είτε διορισμένοι σε δημόσια σχολεία, είτε αδιόριστοι που εργάζονται σε φροντιστήρια, είτε ακόμα και φοιτητές. Ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών και τη ζήτηση, σχηματίζονται και τα αντίστοιχα τμήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη χρονιά 2018 - 2019 το Λαϊκό Φροντιστήριο έφτασε τους 70 μαθητές. Το 2020 - 2021, λόγω της πανδημίας, γίνονταν διαδικτυακά μαθήματα, ενώ φέτος έχει ξεκινήσει η διά ζώσης λειτουργία με 10 μαθητές.

Παιδιά και κάποιοι καθηγητές συμμετέχουν παράλληλα σε εκδηλώσεις φορέων της περιοχής (ΟΓΕ, ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ κ.λπ.), ενώ πριν την πανδημία γίνονταν εκδηλώσεις από τους ίδιους τους μαθητές του φροντιστηρίου - χαρακτηριστικά, ομάδα μαθητών μια χρονιά ανέβασε μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Τα μαθήματα άρχισαν στις 19/10 με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από την πανδημία (μαθήματα με μάσκα, απολυμαντικό για τα χέρια, απολυμαίνονται τα θρανία που χρησιμοποιούνται, όπως και οι τουαλέτες).

Οι εγγραφές συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 694 895 9063 (Μαρία) και 693 688 7476 (Φιλιώ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ