Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνέχεια στις κινητοποιήσεις για τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών

Κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικούς αντί για συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς ζητούν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές

Από την προχτεσινή κινητοποίηση στη Νέα Ιωνία
Από την προχτεσινή κινητοποίηση στη Νέα Ιωνία
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στις γενικευμένες συγχωνεύσεις τμημάτων και τους υποβιβασμούς σχολείων, με τα οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να «εξοικονομήσει» εκπαιδευτικούς, την ώρα που παραμένουν χιλιάδες ακάλυπτα κενά στα σχολεία και οι προσλήψεις που έχει κάνει είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ζητούν προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και αραίωση των μαθητών στις τάξεις (αντί για τα υπερμεγέθη τμήματα που φτιάχνονται με τις συγχωνεύσεις) για κάλυψη των μορφωτικών απωλειών και για την ασφάλειά τους στην πανδημία.

Με πορεία προς το δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας διατράνωσαν προχτές την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις τμημάτων στο σχολείο τους. Απαίτησαν συνάντηση με την δήμαρχο, αλλά εισέπραξαν την άρνησή της να συμβάλει ενάντια στις συγχωνεύσεις, όπως απαιτεί και το Δημοτικό Συμβούλιο με πρόσφατο ομόφωνο ψήφισμά του.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων της περιοχής (Σύλλογος Γυναικών, Σύνδεσμος Συνταξιούχων, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης»), καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στην Πάτρα

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις συγχωνεύσεις έδωσαν χτες μαθητές σχολείων της Πάτρας, που μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής τους πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μαθητές του Λυκείου Καστριτσίου και του 13ου ΓΕΛ και στο πλευρό τους βρέθηκαν η Ενωση Γονέων Πάτρας και γονείς από τους συλλόγους των σχολείων.

Μαθητές του Λυκείου Καστριτσίου κατέθεσαν επιστολή διαμαρτυρίας στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας, ο οποίος αρνήθηκε να στηρίξει τα αιτήματά τους και υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του υπουργείου.

Την ίδια ώρα, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησαν Σύλλογοι Γονέων σχολείων που αντιμετωπίζουν συγχωνεύσεις, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια σειρά δράσεις, αλλά και σε στήριξη των κινητοποιήσεων των μαθητών, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι συγχωνεύσεις εφαρμόζονται και σε Ειδικά Σχολεία και οδηγούν ακόμα και σε μετακινήσεις μαθητών που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής φροντίδας!

Τη στήριξή τους στον αγώνα των μαθητών του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Καστριτσίου εξέφρασαν ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, που επισκέφτηκαν χτες τους μαθητές στο σχολείο.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Σε αποχή προχώρησαν χτες γονείς και μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, σε ένδειξη συμπαράστασης σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Αμμουλιανής, που υποβιβάστηκε από τριθέσιο σε διθέσιο με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Γονείς και μαθητές στο σχολείο της Αμμουλιανής βρίσκονται στην τρίτη βδομάδα αποχής ενάντια στην απόφαση υποβιβασμού. Διεκδικούν να τοποθετηθεί τουλάχιστον ένας ακόμη δάσκαλος ώστε να λειτουργήσει ως τριθέσιο και να τοποθετηθούν δάσκαλοι για το μάθημα των Αγγλικών, της Γυμναστικής και της Θεατρικής Αγωγής.

Σε συμπαράσταση στον αγώνα τους, χτες πραγματοποιήθηκε αποχή σε 16 σχολεία του δήμου Αριστοτέλη, έπειτα από κοινή απόφαση των Συλλόγων Γονέων που βλέπουν ότι η πολιτική συγχωνεύσεων και υποβάθμισης, που σήμερα χτυπάει τους μαθητές της Αμμουλιανής, αύριο θα χτυπήσει και τη δική τους πόρτα.

Στο μεταξύ, την κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων κορoνοϊού, μετά τη συγχώνευση των τμημάτων της Α' τάξης, καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Οπως αναφέρει, επιβεβαιώνεται ότι η συγχώνευση εκτός των άλλων ήταν και υγειονομικά παράλογη, αφού μέσα σε μια βδομάδα εντοπίστηκαν 9 κρούσματα στο σχολείο, από τα οποία τα οκτώ σε μαθητές της Α' τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ