Σάββατο 30 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 31 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟικών!

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΔΥΕΘ ενάντια στην παρουσία αμερικανικού πολεμικού πλοίου στην πόλη

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), δίνοντας άμεση απάντηση στην προκλητική παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USNS Yuma» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Λαός και νεολαία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ απαίτησαν «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» και διαμήνυσαν ότι οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη. Κατήγγειλαν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την ολοένα και πιο ενισχυμένη παρουσία των Αμερικανών στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, όπως και τη μετατροπή των τελευταίων, με βάση και την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, σε προγεφύρωμα και ορμητήριο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενάντια σε χώρες και λαούς της περιοχής, και ταυτόχρονα σε στόχο απαντητικών χτυπημάτων.

Στην ομιλία του ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, πρόβαλε τις διεκδικήσεις του λαού: Να κλείσει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο NRDC στο πρώην Γ' Σώμα Στρατού, να κλείσουν οι βάσεις, να φύγουν οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες από τη χώρα μας, να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Τόνισε πως η παρουσία του πλοίου, το οποίο κουβαλάει στα αμπάρια του φορτία θανάτου που θα καταλήξουν μέσω της Ελλάδας στα Βαλκάνια σε ασκήσεις - πρόβες για έναν πραγματικό πόλεμο ενάντια στη Ρωσία, αποτελεί πρόκληση ανήμερα της επετείου του ιστορικού «ΟΧΙ» του λαού κατά της εισβολής της φασιστικής Ιταλίας, στους αγώνες του λαού ενάντια στις ιμπεριαλιστικές εισβολές και τους πολέμους.

Και τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά του λαού, τα νιάτα της πατρίδας μας να ματώσουν, να σκοτωθούν πλάι στους Αμερικανούς στους πολέμους που σχεδιάζουν (...) Να είναι βέβαιοι οι ΝΑΤΟικοί, μα και η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν στο έργο της, ότι και σήμερα θα συναντήσουν τη μαζική αντίδραση του λαού και της νεολαίας μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ