Τρίτη 12 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Προβληματική Ιντερ

Τα σημαντικά προβλήματα στην άμυνα οδήγησαν σε ήττα την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ Ιντερ για την 22η αγωνιστική. Οι «Νερατζούρι» έχασαν από την Μπολόνια εκτός έδρας με 2-1 και έτσι η επανεμφάνιση του Γεωργάτου στην αρχική ενδεκάδα δε συνοδεύτηκε από επιτυχία. Μάλιστα ο Ελληνας διεθνής αμυντικό φέρει και αυτός ευθύνη στο πρώτο γκολ όπως και ο τερματοφύλακας Τόλντο, αφού δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν και έτσι ο Πέκια έγραψε το 1-0. Ομως και αντικαταστάτης του στο 61` Βίβας θεωρείται υπεύθυνος για το δεύτερο γκολ των Μπολονέζων που σημείωσε ο Τζάουλι στο 74`. Η ομάδα του Κούπερ που συμπλήρωσε έτσι τρεις αγώνες χωρίς νίκη έχοντας για άλλη μια φορά «μπλοκαρισμένο» το επιθετικό ατού που ακούει στο όνομα Βιέρι, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 89` με τον Ζέεντροφ. Στο ντέρμπι κορυφής Ρόμα και Γιουβέντους στο «Ολύμπικο» της Ρώμης έμειναν στο 0-0. Η βαθμολογία: Ρόμα 45, Γιουβέντους 44, Ιντερ 43, Κίεβο 37 Μπολόνια 35 κλπ.

ΑΓΓΛΙΑ: Η εκτός έδρας νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 επί της Τσάρλτον χάρις σε δυο γκολ του Σόλσκιερ διατήρησε τους «μπέμπηδες» στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Η Λίβερπουλ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ιπσουιτς την οποία νίκησε εκτός έδρας με 6-0, ενώ η Νιούκαστλ επικράτησε της Σαουθάμπτον με 3-1. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Εβερτον πέτυχε η Αρσεναλ με 1-0. Ο κατήφορος της Λιντς συνεχίστηκε ακόμα μια αγωνιστική αφού υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2 με τη Μίντλεσμπρο. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μάντσεστερ Γ. 54, Λίβερπουλ 52, Νιούκαστλ 52 Αρσεναλ 51 κλπ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τέλος στα όνειρα για τίτλο στη φετινή Μπουντεσλίγκα έβαλε η Μπάγερν Μονάχου (σύμφωνα και με δήλωση του Χίτζεφελντ) μετά την ισοπαλία 1-1 στην έδρα της με την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ. Ετσι οι «κιτρινόμαυροι» διατήρησαν τη διαφορά των 9 βαθμών από τους Βαυαρούς βγάζοντάς τους εκτός νυμφώνος. Η Λεβερκούζεν που κυνηγάει την Ντόρτμουντ πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Γκλάντμπαχ με 5-0, ενώ η Βρέμη ηττήθηκε από την Καϊζερσλάουτερν με 1-0. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ντόρτμουντ 47, Λεβερκούζεν 45, Καϊζερσλάουτερν 42, κλπ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Από το καλό στο καλύτερο πάει ο Νίκος Μαχλάς όπου κατάφερε να σημειώσει το πέμπτο του γκολ σε τρεις αγώνες με τον Αγιαξ μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό. Ο διεθνής Ελληνας πέτυχε δυο γκολ στη νίκη του Αγιαξ επί της Βάαλβικ με 3-1 που διατήρησε την ομάδα του στη δεύτερη θέση της βαθμολογία αφού ισοβαθμεί με τη Φέγενορντ με 42 βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ