Τρίτη 12 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανοιξε «νέα σελίδα»

Η πρώτη... παράγραφος στη «νέα σελίδα», που φιλοδοξεί ν' ανοίξει η εθνική ανδρών, άρχισε να γράφεται χθες. Οι διεθνείς μας συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, ενόψει του αυριανού φιλικού με τη Σουηδία στο γήπεδο Χαριλάου. Παιχνίδι που αποτελεί το πρώτο βήμα - τεστ του Ρεχάγκελ και των συνεργατών του.

Δικαιολογημένα απών από το μεσημεριανό ραντεβού ο Νικολαΐδης, λόγω τραγικού καθήκοντος (κηδεία Παθιακάκη). Οι υπόλοιποι (που προπονήθηκαν τ' απόγευμα) μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας προσβλέπουν σε καλύτερο μέλλον και παρουσιάζονται έτοιμοι να παλέψουν για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας απέφυγε τις δηλώσεις, αφού σήμερα δίνει συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του ο πρωτάρης στην εθνική ανδρών, Σωτήρης Κυργιάκος, δήλωσε: «Αρχίζουμε από τη Θεσσαλονίκη την προετοιμασία μας με σκοπό μια καινούρια προσπάθεια για την εθνική ομάδα και τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Είμαστε πάλι σε δύσκολο όμιλο και πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να προκριθούμε. Το τεστ με τη Σουηδία είναι δύσκολο γιατί η αντίπαλη ομάδα είναι πολύ καλή».

ΝΙΚΟΣ ΜΑΧΛΑΣ: «Κλείσαμε την περασμένη διοργάνωση με θετικό τρόπο και αυτό μάς κάνει να αισιοδοξούμε περιμένοντας πολύ καλύτερα πράγματα από άλλες φορές. Είναι ενδιαφέρον ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να κάνουμε κάτι καλό. Το ματς με τη Σουηδία είναι πολύ καλό γιατί η ομάδα αυτή πάει Μουντιάλ, και φυσικά είναι πολύ δυνατό τεστ. Εχουμε καλούς παίκτες, κάθε φορά όμως κάτι συμβαίνει και χάνουμε την πρόκριση. Ο κόσμος στις δύσκολες στιγμές της εθνικής συμπαρίσταται».

ΖΗΣΗΣ ΒΡΥΖΑΣ: «Εχουμε ανάγκη συμπαράστασης του κόσμου κάτι που θα μας δώσει ώθηση για το νέο ξεκίνημα. Βαρεθήκαμε να λένε, ότι κάνουμε καινούρια ομάδα στην εθνική, πρέπει να αλλάξουν πολλά. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι έδρα της εθνικής, γιατί οι διεθνείς είναι κατά 80% ποδοσφαιριστές από τη Βόρεια Ελλάδα. Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές είναι ταλαντούχοι και αρκετοί από αυτούς αξίζει να αγωνιστούν σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πρέπει να βρισκόμαστε συχνά με την εθνική, τώρα που γνωρίζουμε τον όμιλο και έχουμε στόχο την πρόκριση, όχι πολλά λόγια, να φτιάξουμε δυνατή ομάδα πρώτα και να δείξουμε στην πράξη, ότι η "ψαλίδα" έχει κλείσει σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Στόχος μας να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Η εθνική μας ομάδα έχει καλούς παίκτες και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Οπως αποδείχτηκε και με την Αγγλία, η εθνική ομάδα έχει δυνατότητες και ο κόσμος μπορεί να ελπίζει και περιμένει πολλά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ