Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Αντίστροφη μέτρηση για την τελευταία ευκαιρία

Την προετοιμασία της για τους κρίσιμους αγώνες με Ισπανία και Κόσοβο συνεχίζει η Εθνική

Eurokinissi

Την προετοιμασία της για τους κρίσιμους αγώνες με Ισπανία και Κόσοβο συνεχίζει η Εθνική
Στη σκιά της νέας απουσίας βασικού της στελέχους, που προέκυψε από τον τραυματισμό του Τάσου Μπακασέτα, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της ενόψει των δύο καθοριστικών εντός έδρας αναμετρήσεων με την Ισπανία αύριο και με το Κόσοβο στις 14/11 για τον όμιλό της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022. Οι δύο αυτοί αγώνες, με τους οποίους ολοκληρώνονται οι υποχρεώσεις της Εθνικής στην προκριματική φάση, θα κρίνουν και αν τελικά η Εθνική θα παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στο Κατάρ.

Στόχος της Εθνικής είναι ουσιαστικά να ξεπεράσει την Ισπανία και να καταλάβει τη 2η θέση, που δίνει συμμετοχή στα ευρωπαϊκά μπαράζ, δίνοντας έτσι δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να κερδίσει η Εθνική και τους δύο δικούς της αγώνες και παράλληλα η Ισπανία να μη νικήσει τη Σουηδία την τελευταία αγωνιστική (14/11).

Για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τζον Φαν Σιπ τα προβλήματα μεγάλωσαν μπροστά στα δύο κρίσιμα ματς, καθώς στη γνωστή απουσία του Ζέκα ήρθε να προστεθεί και αυτή του Τάσου Μπακασέτα, με τον παίκτη της Τραμπζονσπόρ να τραυματίζεται στον τελευταίο αγώνα της ομάδας του και να μένει εκτός δράσης για τρεις βδομάδες.

Παρά την αρνητική αυτή εξέλιξη όμως και τη γενικότερη δυσκολία της αποστολής, στην Εθνική επικρατεί αισιοδοξία ενόψει των δύο αγώνων. Το βάρος πέφτει φυσικά στην αυριανή αναμέτρηση με την Ισπανία στο ΟΑΚΑ, που θα είναι η πιο δύσκολη και εκεί θα κριθεί στον μεγαλύτερο βαθμό αν θα διατηρηθούν οι ελπίδες για πρόκριση.

Εθνική Νέων: Την προετοιμασία της ενόψει των αγώνων της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ολοκλήρωσε η Εθνική νέων. Συμμετέχει στον 2ο όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν σε Πάτρα και Ναύπακτο, και θα αντιμετωπίσει σήμερα τη Ρωσία, στις 13/11 τα Νησιά Φερόε και στις 16/11 τη Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ