Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση κατά της φυλακής της ΕΕ στη Χίο

Με χειροκροτήματα έγινε χτες δεχτή η παρέμβαση των κατοίκων Συκιάδας και Λαγκάδας στη Χίο, κατά του χτισίματος υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή τους, στο Θόλος. Ο κόσμος που παρακολουθούσε την παρέλαση για την απελευθέρωση της Χίου χειροκροτούσε με ενθουσιασμό την πρωτότυπη διαμαρτυρία, υπό μορφήν «παρέλασης».

Δεκάδες κάτοικοι των δύο χωριών, μετά από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων, καθώς και η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων Χίου έστειλαν το δικό τους μήνυμα, τόσο στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκη, όσο και στους πολίτες που παρακολουθούσαν και τους υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό.

«1912: Η Χίος ελευθέρα!!! 2021: Κυβέρνηση - Μηταράκης την προορίζουν για φυλακή της ΕΕ. Δεν θα τους αφήσουμε!!!», έγραφε το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής που ήταν μπροστά και ακολουθούσαν σε συμβολική πορεία διαμαρτυρίας δεκάδες κάτοικοι της περιοχής που γειτονεύει με την περιοχή Θόλος. Ξεκίνησαν από τον χώρο του Εργατικού Κέντρου, ήρεμα και συντεταγμένα και κουνώντας μαύρα μαντίλια πραγματοποίησαν την «παρέλαση» - πορεία τους και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν και παρέμεναν υπό αστυνομικό κλοιό δίπλα στο δημαρχείο Χίου.

Το μήνυμα ήταν σαφές, φαίνεται δε πως το πήρε ο Ν. Μηταράκης και αυτό έγινε φανερό μετά το τέλος της παρέλασης, όταν αρνήθηκε να προβεί στις καθιερωμένες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης και ...εξαφανίστηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ