Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Πέθανε χτες σε ηλικία 85 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο τελευταίος λευκός Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Φρεντερίκ Βίλεμ ντε Κλερκ, που είχε διαπραγματευτεί με τον ηγέτη του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου ANC Nέλσον Μαντέλα τον τερματισμό του ρατσιστικού καθεστώτος απαρτχάιντ και τη διεξαγωγή των πρώτων πολυφυλετικών εκλογών στην ιστορία της χώρας το 1994. Τιμήθηκε μαζί με τον Μαντέλα για την λεγόμενη «εθνική συμφιλίωση» και βέβαια στόχος του ήταν το «ξέπλυμα» της βαρβαρότητας του απαρτχάιντ.

ΛΑΝΣΙΝΓΚ (ΜΙΣΙΓΚΑΝ).-- Ομοσπονδιακή δικαστής επικύρωσε οικονομικό διακανονισμό συνολικού ύψους 626 εκατ. δολαρίων προς τα χιλιάδες θύματα δηλητηρίασης του νερού στην πόλη Φλιντ του Μίσιγκαν.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το αμερικανικό μονοπώλιο αεροναυπηγικής «Boeing» έκλεισε συμφωνία με τις οικογένειες των θυμάτων της συντριβής του 737 MAX που προκάλεσε τον θάνατο 157 ανθρώπων τον Μάρτη του 2019 στην Αιθιοπία, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες του για το δυστύχημα.

ΚΑΪΡΟ.-- Σε μια παρατεταμένη περίοδο έντασης στον Περσικό Κόλπο και την Ερυθρά Θάλασσα, στο φόντο της γεωπολιτικής κόντρας ΗΠΑ - Ιράν, ξεκίνησαν χτες ναυτικά γυμνάσια από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, του Ισραήλ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν ανοιχτά της Ερυθράς Θάλασσας, πολύ κοντά σε νευραλγική περιοχή για τη διεθνή ναυτιλία.

ΡΑΜΑΛΑ.-- Εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε χτες πως βρέθηκε το λογισμικό κατασκοπευτικής εφαρμογής «Pegasus» της ισραηλινής εταιρείας «NSO Group» στα προσωπικά κινητά τηλέφωνα τριών ανώτερων Παλαιστίνιων διπλωματών. Προ ημερών είχε ανακοινωθεί πως με τον ίδιο τρόπο παρακολουθούνταν τα κινητά τηλέφωνα στελεχών έξι παλαιστινιακών ΜΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ