Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Συνέδριο δεν μπορεί να μετατραπεί σε φιάσκο

Επιστολή της ΔΑΣ ΠΟΘΑ σε όλους τους αντιπροσώπους

«Θέλουμε Συνέδριο ζωντανό, όχι φιέστα για έναν ρόλο», αναφέρει σε επιστολή προς όλους τους αντιπροσώπους στο επικείμενο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» ΠΟΘΑ.

Η ΔΑΣ ΠΟΘΑ καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ σχετικά με την απόφαση για εργασίες μίας ημέρας και τα «εν κρυπτώ "κομπρεμί" με απόλυτο αυτοσκοπό το μαγείρεμα των εδρών στην ΠΟΘΑ».

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 13/11, «με διαδικασίες από τα πριν στημένες, παρουσίασε ξαφνικά μια δήθεν απόφαση συνέλευσης της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών από το 2019! Με αυτήν την "απόφαση", με διαδικασίες fast track, ενέταξαν στην ΠΟΘΑ έναν φορέα που έχει μέλη μέχρι και επιχειρηματίες - παραγωγούς, που η ιδιότητα του μέλους είναι ανεξάρτητη από σχέσεις εργασίας, ένσημα κ.ο.κ., δεν έχει σχέση με εργατικό σωματείο».

Η ΔΑΣ καλεί «όλους τους συνδικαλιστές, ανεξαρτήτως ιδεολογίας ή πολιτικών πεποιθήσεων, να εμποδίσουν την απόπειρα νοθείας με το στήσιμο μέχρι και αποφάσεων συνελεύσεων (!) για να τους βγουν "τα κουκιά"». Προσθέτει δε ότι «και τυπικά - νομικά είναι λάθος η ένταξη ενός μη εργατικού σωματείου σε μια εργατική Ομοσπονδία, μπορεί να σημαίνει και αποκλεισμό από τη ΓΣΕΕ. Πραγματικά οι μισθωτοί σκηνοθέτες μπορούν να δημιουργήσουν εργατικό σωματείο, όπως επίσης ο συντονισμός της ΠΟΘΑ με φορείς και επιμελητήρια, οργανώσεις και συλλόγους στον χώρο του Πολιτισμού είναι αναγκαίος. Αυτή η ενέργεια όμως υπερβαίνει με δόλο αυτά τα όρια, είναι το λιγότερο ανήθικη και ιδιοτελής».

Στην επιστολή σημειώνεται ακόμα ότι οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ πρότειναν το Συνέδριο να διεξαχθεί σε δύο μέρες, για να συζητήσουν ουσιαστικά οι πάνω από 100 αντιπρόσωποι σωματείων. Αντίθετα, η πλειοψηφία στο ΔΣ με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Δεκέμβρη από το πρωί έως το βράδυ.

Ανεξάρτητα από το ποια αντίληψη στηρίζει κάθε συνδικαλιστής, έχει ευθύνη από αυτούς που τον εξέλεξαν να πάρει θέση ενάντια στην προσπάθεια του προεδρείου της ΠΟΘΑ να μη γίνει ουσιαστική συζήτηση σε ένα Συνέδριο με ιστορικό ρεκόρ συμμετεχόντων, μετά από πρωτοφανείς κινητοποιήσεις του κλάδου και τεράστια ανάγκη να οργανωθούν νέοι αγώνες σε μια δύσκολη περίοδο. «Το Συνέδριο δεν μπορεί να μετατραπεί σε φιάσκο. Οποιος συνδικαλιστής και όποιο σωματείο έχει στόχο την οργάνωση, την πάλη και τη διεκδίκηση στον κλάδο, δεν μπορεί να επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη», καταλήγει η ΔΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ