Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα μεθόδευση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Ολες τις Κυριακές ανοιχτά παντού τα καταστήματα, εισηγείται η Περιφέρεια Αττικής, καταρχάς για τον Βόρειο Τομέα

Νέο σήμα δίνεται για να προχωρήσει η πλήρης κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αυτήν τη φορά μέσω της Αντιπεριφέρειας Βόρειου Τομέα Αττικής, η οποιά καλεί σε «διαβούλευση» μέχρι τις 2 Δεκέμβρη «σχετικά με το άνοιγμα καταστημάτων πώλησης ευπαθών προϊόντων» στους δήμους του Βόρειου Τομέα τις Κυριακές καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Ουσιαστικά, αξιοποιώντας το νομικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε από όλες τις κυβερνήσεις και προβλέπει ότι στους δήμους Κηφισιάς και Χαλανδρίου (που έχουν ανακηρυχθεί τουριστικοί) τέτοια καταστήματα ανοίγουν όλες τις Κυριακές του χρόνου, μεθοδεύει την επέκταση του μέτρου. Δηλαδή οι ίδιοι που έδωσαν το «πράσινο φως» αρχικά σε συγκεκριμένες περιοχές, τώρα χρησιμοποιούν ως πολιορκητικό κριό τον λεγόμενο «αθέμιτο ανταγωνισμό» για να προωθηθεί η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας παντού και για πάντα. Επιβεβαιώνεται ο ύπουλος τρόπος αυτής της μεθόδευσης, με κάθε βήμα να στρώνει το έδαφος για το επόμενο, αλλά και τα «κούφια» κάθε φόρα λόγια ότι «τα μέτρα αφορούν μόνο συγκεκριμένες περιοχές και κατηγορίες».

Ταυτόχρονα πρόκειται για μια ακόμη προκλητική ενέργεια την ώρα που η λαϊκή οικογένεια, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και μικροί επαγγελματίες βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται, έρχονται αντιμέτωποι με το κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ενεργειακές ανάγκες κ.λπ. Εκτός αυτού, το δικαίωμα στην ξεκούραση και ο ατομικός - οικογενειακός χρόνος συρρικνώνονται συνεχώς. Στους μεν εργαζόμενους από την εντατικοποίηση που χτυπάει «κόκκινο» και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, όπως συμβαίνει και στον κλάδο των εμποροϋπαλλήλων, στους δε μικροεπαγγελματίες μέσα από την παραπέρα «απελευθέρωση» του ωραρίου, η οποία τους αναγκάζει να να ξεροσταλιάζουν στα μαγαζιά τους ατελείωτες ώρες μπας και τα κρατήσουν ανοιχτά, ενώ έχει επιβεβαιωθεί ότι το άνοιγμα τις Κυριακές κάθε άλλο παρά αυξάνει τον τζίρο των μικρών μαγαζιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ