Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ενθαρρυντική η αύξηση της συμμετοχής κατά 28% στις αρχαιρεσίες

Με αύξηση κατά 28% της συμμετοχής και περισσότερους από 2.000 ψηφίσαντες ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Το Συνδικάτο χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, που έκαναν δική τους υπόθεση την επιτυχία της εκλογικής μάχης. Ιδιαίτερα χαιρετίζει τους εργαζόμενους που έκαναν το βήμα και για πρώτη φορά ψήφισαν στο Συνδικάτο.

Επισημαίνει ότι δόθηκε «αποφασιστική απάντηση στην παρέμβαση των δημοτικών αρχών και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που με καθημερινή, συχνά συνδυασμένη, παρέμβαση επιδίωξε να σε τρομοκρατήσει και να σε αποτρέψει από τη συμμετοχή. Η άθλια προπαγάνδα τους έπεσε στο κενό γιατί εσύ καθημερινά βιώνεις τις συνέπειες των πολιτικών διεύρυνσης της επιχειρηματικής λειτουργίας των δήμων και της Περιφέρειας».

Τονίζει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί «ώστε η δράση μας να συντονίζεται με τα σωματεία των δήμων και της Περιφέρειας, με συνδικάτα άλλων κλάδων, να αποκτάει πανελλαδικό πανεργατικό χαρακτήρα, να προσανατολίζει τον αγώνα ενάντια στο σάπιο σύστημα που ζούμε και στο εχθρικό κράτος, για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων που δουλεύουμε, ώστε να είναι αποτελεσματική, να βάζει εμπόδια στις αντεργατικές πολιτικές, να αποσπάει κατακτήσεις».

Πρώτη και αυτοδύναμη η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» στον ΣΥΠΑ

Πρώτη και αυτοδύναμη για δεύτερη συνεχόμενη φορά βγήκε από τη μάχη των αρχαιρεσιών του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» (ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ), παρά τις λυσσασμένες προσπάθειες της περιφερειακής αρχής (Πατούλη) για το αντίθετο, φθάνοντας ακόμα και να στηρίξει με κάθε μέσο τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου «Αναγέννηση - Δημοκρατική Συνεργασία».

Για το κεντρικό ΔΣ του ΣΥΠΑ, σε σύνολο 1.250 ψήφων, η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» πήρε 596 ψήφους, 13 έδρες για το ΔΣ και 3 για την ΕΕ. Η «Αγωνιστική Συνεργασία» πήρε 156 ψήφους και 3 έδρες για το ΔΣ, η «Αναγέννηση - Δημοκρατική Συνεργασία» 358 ψήφους, 8 έδρες για το ΔΣ και 2 για την ΕΕ, η «Περιφερειακή Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» 3 ψήφους και καμία έδρα. Η «Πρωτοβουλία Αριστερών Συνδικαλιστών» πήρε 65 ψήφους και 1 έδρα.

Για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία (ΟΣΥΑΠΕ) η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» εξέλεξε 26 αντιπροσώπους, η «Αγωνιστική Συνεργασία» (ΠΑΣΚΕ) 7, η «Αναγέννηση - Δημοκρατική Συνεργασία» 16, η «Περιφερειακή Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» 1 αντιπρόσωπο και η «Πρωτοβουλία Αριστερών Συνδικαλιστών» 4 αντιπροσώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ