Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΧΑΪΑΣ
Βάζουν «πλώρη» για ενίσχυσή τους και μέσω των αρχαιρεσιών

Στόχος να μη νιώθει κανένας εργαζόμενος μόνος του, να δυναμώσει η πάλη για ΣΣΕ με κατοχυρωμένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους

Ενα αποφασιστικό βήμα για την ενδυνάμωσή τους, με εργαζόμενους από κάθε μεγάλο χώρο δουλειάς να εντάσσονται στη δύναμή τους, επιδιώκουν τα Σωματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Αχαΐας και Κεφαλονιάς - Ιθάκης, που το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουν εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικήσεών τους.

Σε έναν κλάδο με δυναμική ανάπτυξη και στους δύο νομούς, με το ξενοδοχειακό κεφάλαιο να στηρίζεται με πακτωλούς χρημάτων από τις έως και σήμερα κυβερνήσεις και ταυτόχρονη ανυποχώρητη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, η ενίσχυση των συνδικάτων αποτελεί βασική προϋπόθεση όχι μόνο για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης, αλλά κυρίως για την προβολή και διεκδίκηση των σύγχρονων αιτημάτων των εργαζομένων. Από τις διεκδικήσεις τους μάλιστα ξεχωρίζει αυτή της υπογραφής ΣΣΕ, που να κατοχυρώνει μια σειρά δικαιώματα, απέναντι στη ζούγκλα των 17 και πλέον συμβάσεων που ισχύουν έως σήμερα στο χώρο.

«Να βρεθούμε σε πιο δυνατή θέση»

Στην Κεφαλονιά, μετά την ενθαρρυντική εκλογοαπολογιστική ΓΣ του σωματείου, επιδίωξη είναι να ακολουθήσει μια μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, που θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 3 έως τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη.

«Στόχος μας είναι να έρθουμε σε επαφή με ακόμη περισσότερους συναδέλφους στα μεγάλα ξενοδοχεία της Παλικής, του Αργοστολίου, της Σκάλας, που συσσωρεύεται μεγάλος αριθμός ξενοδοχοϋπαλλήλων», τόνισε η πρόεδρος Αγγελική Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας: «Να εντάξουμε στο Συνδικάτο περισσότερες γυναίκες, νέους και μετανάστες».

Πρόκειται για δουλειά σπίτι το σπίτι, αφού πλέον η τουριστική περίοδος έχει λήξει, με την ίδια να σημειώνει: «Να βρεθούμε σε πιο δυνατή θέση στην αρχή του νέου χρόνου, όπου καταθέτονται και οι αιτήσεις επαναπρόσληψης των συναδέλφων μας στα ξενοδοχεία».

Υπογραμμίζοντας ότι «το προηγούμενο 4χρονο, είχαμε δράση και επιτυχίες, αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει περισσότερα», εξήγησε ότι «χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση» και ότι η προσπάθεια του σωματείου συνεχίζεται άμεσα, ώστε να μην μείνει κανείς χωρίς το επίδομα ανεργίας, μέχρι να πιάσει ξανά δουλειά.

Το πρόγραμμα των εκλογών έχει ως εξής: Παρασκευή 3 Δεκέμβρη Αργοστόλι, Εργατικό Κέντρο (Λ. Αντώνη Τρίτση 119), 11.00 - 15.00 και 17.00 - 21.00. Σάββατο 4 Δεκέμβρη Ληξούρι, Μουσείο, 10.00 - 18.00. Κυριακή 5 Δεκέμβρη Σάμη, Στέκι Φιλίας, 10.00 - 18.00. Δευτέρα 6 Δεκέμβρη Αργοστόλι, Εργατικό Κέντρο, 10.00 - 14.00 και 17.00 - 21.00.

Στην Αχαΐα

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αχαΐας θα πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου 7μελούς ΔΣ του από την Τετάρτη 1 έως την Κυριακή 5 Δεκέμβρη (καθημερινά 11 π.μ. με 7 μ.μ. στο ΕΚ Πάτρας).

Με πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία του ΕΚΠ και ως παρακαταθήκη τη συμβολή του στη συγκρότηση Σωματείου Διανομέων - Ντελιβεράδων, βάζει «πλώρη» να «πατήσει» σε κάθε μαζικό χώρο δουλειάς. Στόχος, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος Βασίλης Βασιλείου, να «μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος που να νιώθει μόνος του, να μεγαλώσει η δύναμη του Συνδικάτου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ