Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος Τάσος Καραμάνος

ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ
ΦΩΤΟ

Η ΤΟ Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον σύντροφο ΤΑΣΟ ΚΑΡΑΜΑΝΟ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, σήμερα, Πέμπτη 2/12 και ώρα 12.30 μ.μ.

Η ΤΟ Δικαιοσύνης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην συντρόφισσα και σύζυγό του Κατίνα, στα παιδιά του Κώστα και Νίκη και στους οικείους του.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί για στεφάνια, να δοθούν χρήματα στο ΚΚΕ.

Ο σύντροφος Τάσος εμπνεύστηκε από τα ιδανικά για την κοινωνική απελευθέρωση από τα νεανικά του χρόνια, από τη δεκαετία του 1950. Μέλος της ΕΠΟΝ, μετά της ΕΔΑ και από το 1974 μέλος του Κόμματος. Στα χρόνια της αντεπανάστασης και της κρίσης το 1989-1991, με συνέπεια και σταθερότητα έδωσε μάχη για να διασφαλιστεί ο επαναστατικός χαρακτήρας του Κόμματος και συνέβαλε στην προσπάθεια ανασυγκρότησής του.

Τα ιδανικά του Κόμματός μας, η κοσμοθεωρία του, οι αγώνες του και η Ιστορία του σμιλεύτηκαν με τα δικά του προσωπικά βιώματα. Ως παιδί την περίοδο της Κατοχής πουλούσε τσιγάρα στη Γούβα στο Παγκράτι, βίωσε τη ματωμένη Κυριακή του Δεκέμβρη του '44, καθώς και τις συγκλονιστικές μάχες που έδωσε ο λαός της Αθήνας για την πραγματική λευτεριά του. Οσα βίωσε τον σημάδεψαν και συνήθιζε να τα διηγείται γλαφυρά στους συντρόφους και φίλους του.

Σε όλη του τη ζωή ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων και στο χώρο των δικηγόρων. Δεν έλειψε από μικρό και μεγάλο αγώνα. Για πολλά χρόνια υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια που στήριζε το ΚΚΕ στις δικηγορικές εκλογές, πάλευε για τα προβλήματα των συναδέλφων δικηγόρων με τα χαμηλότερα εισοδήματα. Στη συνέχεια και μέσα από τον Σύλλογο Συνταξιούχων Δικηγόρων. Ξεχώριζε πάντοτε για τη στάση του ως κομμουνιστής δικηγόρος, θέτοντας τις γνώσεις του στην υπηρεσία των απλών ανθρώπων του μεροκάματου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ