Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίωξη σε κύκλωμα αστυνομικών για πλαστά έγγραφα

Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και 12 ακόμα αδικήματα ασκήθηκε σε βάρος 20 προσώπων, για έκδοση πλαστών διαβατηρίων και πλαστών ταυτοτήτων προς πολίτες τρίτων χωρών με σκοπό τη νομιμοποίηση της παραμονής τους στην Ελλάδα. Μετά από έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν 9 εν ενεργεία αστυνομικοί (από τους οποίους ένας αξιωματικός), οι οποίοι υπηρετούσαν στα Τμήματα Ασφαλείας και στα Γραφεία Διαβατηρίων σε Ασπρόπυργο, Καλλιθέα, Ομόνοια, Γλυφάδα και Βοιωτία, επίσης ένας πολιτικός υπάλληλος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μία υπάλληλος ληξιαρχείου ΟΤΑ, ένας δικηγόρος και 8 ιδιώτες. Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα που συνεχίζεται, στο κύκλωμα εμπλέκονται συνολικά 34 αστυνομικοί.

Το κύκλωμα, που είχε ξεκινήσει τη δράση του το 2013, «ξέπλενε» κακοποιούς με ποινικό μητρώο, με ταρίφες που έφταναν τα 30.000 ευρώ. Εκτιμάται ότι τα κέρδη του φτάνουν τα 5 εκατ. ευρώ και μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 600.000 ευρώ.

Από την Εισαγγελία ασκήθηκε στους 20 συλληφθέντες κατά περίπτωση ποινική δίωξη για: Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, δωροδοκία υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του από κοινού κατ' εξακολούθηση και κατά μόνας, ψευδή βεβαίωση, διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη από κοινού και κατά συρροή από υπαίτιους που ενήργησαν με σκοπό την κερδοσκοπία και κατ' επάγγελμα, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών των αστυνομικών αρχών για σύλληψη και απέλασή τους, διακίνηση ναρκωτικών (αγορά και κατοχή), συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση, συνέργεια στη διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη τρίτης χώρας και συνέργεια στη διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών.

Για την υπόθεση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει επιείκεια στους επίορκους αστυνομικούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ