Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Κινητοποίηση ενάντια στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Αύριο, Παρασκευή 3 Δεκέμβρη

Από την πρόσφατη κινητοποίηση των φοιτητών ΣΕΦΑΑ Αθήνας στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

INTIME NEWS

Από την πρόσφατη κινητοποίηση των φοιτητών ΣΕΦΑΑ Αθήνας στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις ανάμεσα στους καθηγητές και φοιτητές των πανεπιστημιακών Σχολών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ενάντια στο νέο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τον αθλητισμό, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο βάζει στο στόχαστρο την αξία των πτυχίων των πανεπιστημιακών Σχολών Φυσικής Αγωγής, εξελίσσοντας τον ορισμό της επαγγελματικής ιδιότητας του «εκπαιδευτή», που προβλεπόταν και σε σχέδιο νόμου του ΣΥΡΙΖΑ το 2018, το οποίο αποσύρθηκε κάτω από τη μαζική κατακραυγή και τον αγώνα χιλιάδων φοιτητών, αποφοίτων και αθλητικών σωματείων. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τις ανάγκες 30.000 και πλέον άνεργων αποφοίτων των ΣΕΦΑΑ, επιχειρεί επιπλέον να επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στην πανεπιστημιακή μόρφωση προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, στα οποία ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος για ακόμα περισσότερα κέρδη.

Ετσι, την προηγούμενη Δευτέρα συνεδρίασε μετά από καιρό ο Φοιτητικός Σύλλογος των ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα, με τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο να συγκεντρώνει πλήθος φοιτητών και φοιτητριών, παρά την έντονη βροχόπτωση.

Η καταδίκη του νομοσχεδίου υπήρξε συντριπτική, με τους φοιτητές να δηλώνουν έμπρακτα την αντίθεσή τους, προγραμματίζοντας κινητοποίηση αύριο, Παρασκευή 3 Δεκέμβρη, στο κέντρο της πόλης, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες πολύμορφες δράσεις.

Πέρα από το νομοσχέδιο, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν επίσης οι δύσκολες συνθήκες φοίτησης, με τα συσσωρευμένα προβλήματα ετών να οξύνονται λόγω της πανδημίας: Περιορισμένα και επί πληρωμή δρομολόγια, διαχρονική έλλειψη εστιών στην πόλη, μετατροπή της φοιτητικής λέσχης σε εστιατόριο με γεύματα έναντι αντιτίμου - ακόμα και για τους δικαιούχους.

Ο Σύλλογος Φοιτητών ΤΕΦΑΑ διεκδικεί: Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο αθλητικό νομοσχέδιο. Οχι στην εξίσωση των πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων. Να στηριχτούν οι πανεπιστημιακές Σχολές Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με σύγχρονες υποδομές και διδακτικό προσωπικό. Να αποτελεί το πανεπιστημιακό πτυχίο τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα, χωρίς άλλες πιστοποιήσεις και εμπόδια. Να στηριχτούν από την κυβέρνηση και όχι να καταργηθούν τα δημόσια προγράμματα άθλησης. Αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό. Εδώ και τώρα εξασφάλιση δωρεάν σίτισης για όλους τους φοιτητές. Μετακίνηση χωρίς εισιτήριο, με επαρκή δρομολόγια για όλες τις ώρες μαθημάτων και προς όλα τα σημεία πρακτικής άσκησης. Ανέγερση εστιών με πλήρη κρατική μέριμνα και χρηματοδότηση, που θα καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες όποιου φοιτητή χρειαστεί. Κανένας να μη στερηθεί τις σπουδές του λόγω αδυναμίας πληρωμής ενοικίων. Ολόπλευρα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Τακτική απολύμανση και αντισηπτικά σε όλους τους χώρους της σχολής - δωρεάν rapid test για όποιον τα χρειάζεται εντός των πανεπιστημιακών χώρων, με αξιοποίηση κινητών υγειονομικών μονάδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ