Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Υπολειτουργούν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Ερώτηση του ΚΚΕ προς την υπουργό Παιδείας

Για απαξίωση στην οποία οδηγούνται τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) κάνει λόγο το ΚΚΕ στην Ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας, ζητώντας την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς. Τα ΣΔΕ είναι ένας θεσμός που παρέχει την ευκαιρία σε άτομα άνω των 18 ετών, που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο, να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση.

«Οι διδακτικές ώρες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι ελάχιστες, αφού στη συντριπτική πλειονότητα των ΣΔΕ προς το παρόν υπηρετούν δύο εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ τα μαθήματα και οι αντίστοιχες ειδικότητες εκπαιδευτικών είναι οκτώ. Είναι προφανές ότι τα σχολεία ουσιαστικά δεν λειτουργούν», τονίζεται στην Ερώτηση και υπογραμμίζεται:

«Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί που στελεχώνουν τα ΣΔΕ είναι ωρομίσθιοι που προσλαμβάνονται μετά από ειδική πρόσκληση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Η σχετική πρόσκληση για την τρέχουσα σχολική χρονιά δημοσιεύθηκε στις 28/7/2021 και τέσσερις μήνες αργότερα η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Η απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, με δυσμενείς συνέπειες για τους μαθητές, οι οποίοι χάνουν το 1/3 της σχολικής χρονιάς και συνεπώς δεν θα πάρουν τα εφόδια που τους είναι απαραίτητα στη ζωή τους και για τα οποία έχουν εγγραφεί στα ΣΔΕ. Παράλληλα, παρά τα τεράστια κενά και τις ανάγκες των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί και οι σύμβουλοι βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία αναμένοντας κάθε χρόνο αν και πότε θα προσληφθούν».

Επισημαίνοντας τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Δελής, Μ. Κομνηνάκα και Μ. Συντυχάκης ρωτούν τι μέτρα θα παρθούν ώστε να μη χαθεί άλλη διδακτική ώρα και να προβλεφθεί αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που έχουν χαθεί, προκειμένου να μην «πληρώσουν» οι μαθητές την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να προχωρήσουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ