Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Καταθέσεις που δείχνουν το άγριο λιντσάρισμα

Καθώς συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβρη του 2018 στο κέντρο της Αθήνας, έρχεται στο φως η αγριότητα που αντιμετώπισε από τους κατηγορούμενους, δύο καταστηματάρχες της περιοχής και τέσσερις αστυνομικούς. Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση υπαλλήλου ασφαλείας (security) ο οποίος εργάζεται στην περιοχή: «Είδα παρά πολλή μανία. Ενα ασυγκράτητο μίσος, μια οργή. Δεν ξέρω αν ήταν προσωπικό. Δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά, ούτε για εν δυνάμει κλεφτή». Και πρόσθεσε: «Οι κλοτσιές βρήκαν τόσο το τζάμι όσο και το κεφάλι του θύματος, πάρα πολλά χτυπήματα». Στη συνέχεια περιέγραψε ότι το θύμα βγήκε έρποντας και σηκώθηκε να φύγει πέφτοντας σε τραπεζοκαθίσματα, όπου δέχτηκε κι άλλα χτυπήματα, ενώ όταν ήρθε το ΕΚΑΒ, τον είδε να είναι πλέον ξαπλωτός και παραδομένος. Επίσης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν είδε να υπάρχει καμία απειλή από την πλευρά του Ζακ ή να κρατά μαχαίρι.

Νωρίτερα, και ο γιατρός Χρήστος Ευτυχιάδης, που υπέγραψε την ιστολογική έκθεση (η οποία είχε ανατρέψει τα περί τοξικομανούς) του 33χρονου Ζακ, απέκλεισε κατηγορηματικά τα σενάρια περί καρδιακού επεισοδίου πριν από την άγρια επίθεση και ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από κάτι τέτοιο: «Η καρδιά του δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ηταν φυσιολογικότατη». Πρόσθεσε δε ότι συμφωνεί με τους ιατροδικαστές που αξιολόγησαν ότι δεν έχει καμία σχέση η βλάβη στο συκώτι με την αιτία θανάτου του θανόντα, συμπληρώνοντας πως «ο οργανισμός ήταν επιβαρυμένος, αλλά οπωσδήποτε δεν έπαιξε ρόλο στο συγκεκριμένο συμβάν».

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις των υπερασπιστών των κατηγορουμένων, οι συνήγοροι της οικογένειας του Ζακ τόνισαν ότι η υπερβολική χρήση ιατρικών όρων «παραπέμπει σε δίκες με ιατρικό σφάλμα», ζήτησαν «να περιοριστούν τα ερωτήματα, για λόγους ηθικούς, καθώς υπάρχουν τραύματα από χτυπήματα και δεν ακούσαμε ούτε λέξη από την υπεράσπιση», και κατέληξαν ότι «δεν κάνουμε ιατρικό συνέδριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ