Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΦΩΤΟ 4

Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τότε που «έφυγαν» από τη ζωή οι πολυαγαπημένοι μου γονείς ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗΣ και ΠΑΝΑΓΙΩ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗ. Αγωνίστηκαν για τις ιδέες και τις αξίες του ΚΚΕ και παρέμειναν πιστοί έως το τέλος. Στη μνήμη τους καθώς και στη μνήμη του θείου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΛΩΣΗ, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, εξορισμένου και βασανισμένου για τις ιδέες του και τα πιστεύω του, που δεν τα πρόδωσε ποτέ, όπως και της θείας μου ΒΑΓΙΑΣ ΜΠΟΛΩΣΗ, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Φαρμάκου Μεσογείων.

Τζώρτζη Δήμητρα

***

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μας γονιών ΝΙΚΟΛΗ και ΦΛΩΡΑΣ ΚΟΥΚΟΥΒΛΗ, από τη Σάμο, και ΚΩΣΤΑ και ΘΕΟΔΟΣΙΑΣ ΠΑΜΦΙΛΗ από την Ικαρία, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγ. Κηρύκου Ικαρίας.

Μιχάλης και Δέσποινα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΑΝΔΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ο οποίος αγωνίστηκε για τις αξίες και τα ιδανικά του Κόμματος, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση των λίγων, για τον σοσιαλισμό, την ελπίδα των πολλών, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα.

Λευτέρης και Ευγενία Κανδρή

***

ΦΩΤΟ 3

Ο Ο. Δ. προσφέρει 150 ευρώ στο ΚΚΕ στη μνήμη των συντρόφων ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ, ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗ και της συντρόφισσας ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΤΗ, μέσω ΚΟΒ Δημοσίου 1.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗΣ
***

Η οικογένεια Κωνσταντίνου Γρίβα στη μνήμη του ΑΝΤΡΕΑ ΓΙΟΧΑΛΑ, σταθερού οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρει 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΘΥΜΙΟΥ ΚΟΝΙΣΙΩΤΗ, που «έφυγε» πρόωρα, μέλη και φίλοι του Κόμματος προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Αμφιλοχίας, 400 ευρώ. Παιδί λαϊκής οικογένειας, ο Θύμιος δούλεψε ως χειριστής σε διάφορα έργα και περιοχές. Εργάτης που πίστεψε στην υπόθεση της εργατικής τάξης και πάλεψε γι' αυτήν ανυποχώρητα έως το τέλος της ζωής του. Δεν έλειψε ποτέ από καμιά δραστηριότητα του Σωματείου των συνταξιούχων και του κινήματος. Με καθημερινό του σύντροφο τον «Ριζοσπάστη», ακόμα και μέσα στην πανδημία, δεν έλειψε από καμία μάχη κι εκδήλωση του Κόμματος.

Σύντροφε Θύμιο, θα μας λείψεις.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου μητέρας ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥΛΙΟΥ, που στις 29 Νοέμβρη 2021 συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή, μιας γλυκύτατης, δυναμικής γυναίκας που δεν έπαψε μέχρι την τελευταία της πνοή να αγωνίζεται με κάθε τρόπο για μια καλύτερη ζωή, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Η κόρη της Πίτσα Καραντάνη

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΦΩΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ. Γεννήθηκε στις 6/8/1928 στα Χαλιωτάτα Κεφαλονιάς, έδρασε στην Κατοχή, συμμετείχε στο δίκτυο υποστήριξης του ΔΣΕ Κεφαλονιάς και δραστηριοποιήθηκε ως ναυτεργάτης στην ΟΕΝΟ. Ηταν παρών σε όλες τις κομματικές δραστηριότητες και τις περισσότερες λαϊκές κινητοποιήσεις έως το τέλος της ζωής του, ανήσυχος πάντα για τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη» και της «Ναυτεργατικής», για την επιτυχία των Οικονομικών Εξορμήσεων, για την ιστορική αποτύπωση των λαϊκών αγώνων, για τη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας, για τη φροντίδα σε απόμαχους αγωνιστές. Επικριτικός σε αποφάσεις προηγούμενων δεκαετιών του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος και της ΕΣΣΔ, με στόχο βέβαια τη διόρθωση λαθών και ποτέ από τη σκοπιά του αντιπάλου. Ανθρωπος περήφανος και ουσιαστικά μορφωμένος, ενσάρκωνε τις αρετές του κομμουνιστή. Λείπει από τη Σάμη Κεφαλονιάς, λείπουν και οι εύστοχες παρεμβάσεις του.

ΠΑΝΑΓΙΩ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗ
ΠΑΝΑΓΙΩ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗ
Στη μνήμη του ο ανιψιός του Αγγελος Δευτεραίος προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Σάμης - Πυλάρου Κεφαλονιάς, 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών του, ΦΩΤΙΑΔΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ και ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, μελών της Εθνικής Αντίστασης και της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ο γιος τους Φωτιάδης Χαράλαμπος (Μπάμπης) και η οικογένειά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 9 Δεκέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε αταλάντευτα πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού και του ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» για ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΚΥΓΙΑΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, που φέτος συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τον θάνατό του, προσφέρουμε στην ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας το ποσό των 200 ευρώ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Στις 5 Νοέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος σύντροφος της ζωής μου, υπέροχος πατέρας μας και παππούς ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κυψέλης, για την ενίσχυση του ΚΚΕ, το κόμμα στου οποίου τα ιδανικά έμεινε πιστός σε όλη τη ζωή του, πορευόμενος πάντα με ήθος και αξιοπρέπεια.

Η γυναίκα του Μαρία, τα παιδιά του Θανάσης και Θεόφιλος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΡΜΑ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, οι σύντροφοί του προσφέρουμε 170 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ν. Κρήνης Καλαμαριάς, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσα από τις γραμμές του οποίου πάλεψε και αγωνίστηκε για έναν καλύτερο κόσμο.

Γεννήθηκε το 1958 στον Προφήτη Λαγκαδά από αγροτική οικογένεια και από μικρός μπήκε στη βιοπάλη. Το 1980 εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ και τίμησε την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος με την πολύχρονη προσφορά του. Εργαζόταν ως τυπογράφος και από αυτόν τον κλάδο υπηρέτησε την εργατική τάξη. Μέχρι και τη συνταξιοδότησή του εκλεγόταν σε διάφορες συνδικαλιστικές θέσεις, διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, ενώ τη δύσκολη δεκαετία του '90 πρωτοστάτησε στην ανασυγκρότηση του Σωματείου. Μέχρι και το τέλος της ζωής του συμμετείχε σταθερά και ακούραστα στο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης ως μέλος της Γραμματείας και του Προεδρείου της ΕΔΥΕΘ και της Επιτροπής Ειρήνης Καλαμαριάς. Τον θυμόμαστε σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες, στην καθημερινή προσπάθεια για έναν κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο, τον σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό κόσμο.

  • Τιμώντας τη μνήμη του αγαπητού φίλου, συναδέλφου και συναγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΡΜΑ, που «έφυγε» απρόσμενα πρόσφατα από κοντά μας, που σ' όλη του τη ζωή αγωνίστηκε για τα δίκια της τάξης του, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για μια κοινωνία ειρηνική, χωρίς πολέμους και πυρηνικά, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Βότση - Φοίνικα, για την Οικονομική Εξόρμηση της ΚΕ του ΚΚΕ 50 ευρώ.

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΙΩΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΙΩΤΗΣ
Δημήτρης Γιαννόπουλος

***

ΦΩΤΟ

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΩΡΑΣ υπήρξε σταθμός στη ζωή μας, καθώς με τη στάση του και τα λεγόμενά του μας βοήθησε να ενστερνιστούμε την αλήθεια που πρεσβεύει το ΚΚΕ. Φίλε μας, θα βρίσκεσαι πάντα στις σκέψεις μας. Στη μνήμη του προσφέρουμε 40 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΥΛΑΤΟΥ και με αφορμή την ονομαστική του εορτή, προσφέρουμε 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Η σύζυγος Μαρία και τα παιδιά του, Σταμάτης και Αντυ

***

ΦΩΤΟ

Στις 15 Δεκέμβρη συμπληρώνονται τρεις μήνες που «έφυγε» από κοντά μας η μαχήτρια του ΔΣΕ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ - ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, από τη Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς. Γεννήθηκε στο Μεσόλογγο Βοΐου Κοζάνης στις 6/5/1932. Σε ηλικία μόλις 15 ετών ακολούθησε τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και εντάχθηκε στον ΔΣΕ. Ελαβε μέρος σε όλες τις μάχες που έγιναν στον Γράμμο και στο Βίτσι, όπου και τραυματίστηκε δύο φορές, με τον δεύτερο τραυματισμό να είναι και ο πιο σοβαρός. Αφού έγινε καλά στο Ελμπασάν της Αλβανίας, επέστρεψε στις μάχες. Το 1949, με την υποχώρηση, βρέθηκε στην Αλβανία και από κει στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ενωσης. Το 1951 παντρεύτηκε τον Γιώργο Μιχαηλίδη, ανθυπολοχαγό του ΔΣΕ, από τη Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς, και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, τον Βασίλη, που «έφυγε» από σπάνια ασθένεια το 1959, την Ελένη και τον Θωμά. Βραβευμένη εργάτρια στην Τασκένδη όλα τα χρόνια που δούλεψε εκεί, επαναπατρίστηκε το 1965 στη γενέτειρα του συζύγου της, Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς. Τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της ήταν αγρότισσα, κρατώντας πάντα ψηλά τη σημαία, τιμώντας τους αγώνες και τις θυσίες του ΚΚΕ.

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ
Στη μνήμη της μητέρας του ο γιος της Θωμάς Μιχαηλίδης προσφέρει 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, με το οποίο πορεύτηκε όλα τα χρόνια της ζωής της.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του παππού μας ΣΤΑΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, από το Γερακάρι Καλαμπάκας Τρικάλων, που απεβίωσε στις 28/10/2021, τα εγγόνια του Κωστής και Ολγα προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ανατ. Συνοικιών Τρικάλων.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΞΙΦΑΡΑ ΝΙΚΟΥ του Δημητρίου, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν μέσω της ΚΟΒ Ρεθύμνου στο ΚΚΕ 100 ευρώ. Γεννήθηκε το 1936 στην Αρεόπολη Λακωνίας, καταγόταν από οικογένεια αγροτών, αγωνιστών. Πήρε το πτυχίο των Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, όμως τα πολιτικά φρονήματα της οικογένειας τον υποχρέωσαν να ασκήσει το επάγγελμα του εμπόρου στις λαϊκές αγορές της Αθήνας. Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με τον κομμουνιστή δήμαρχο Δημήτριο Νικολαΐδη στον δήμο του Βύρωνα και διετέλεσε για πολλά χρόνια γραμματέας της Ομοσπονδίας των λαϊκών αγορών. Εγινε μέλος του ΚΚΕ από πολύ νωρίς και τίμησε την ιδιότητά του αυτή μέχρι το τέλος της ζωής του για την αλλαγή της κοινωνίας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

***

ΦΩΤΟ

Ο Γιάννης Τσιγκούνης, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, προσφέρει μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου της ΚΟ Αττικής το ποσό των 300 ευρώ στη μνήμη της συζύγου του ΝΤΙΝΑΣ ΕΞΑΡΧΟΥ, που ήταν και δημοσιογράφος στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ

Στις 13 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα μου ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και οπαδού του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Γιώργος Στεφανάκης

***

ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη του γιατρού ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΙΩΤΗ, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, του ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΩΠΟΔΗ και του ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, του οποίου όλοι ήταν δραστήρια μέλη.

Γιώργος Στεφανάκης


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

ΚΥΓΙΑΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΚΥΓΙΑΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΠΟΥΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΟΥΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΩΡΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΩΡΑΣ

ΦΩΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΝΔΡΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΝΔΡΗ

ΜΑΡΙΑ ΓΑΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΓΑΤΗ

ΝΤΙΝΑ ΕΞΑΡΧΟΥ
ΝΤΙΝΑ ΕΞΑΡΧΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΥΛΑΤΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΥΛΑΤΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΛΩΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΛΩΣΗΣ

ΒΑΓΙΑ ΜΠΟΛΩΣΗ
ΒΑΓΙΑ ΜΠΟΛΩΣΗ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ

ΘΥΜΙΟΣ ΚΟΝΙΣΙΩΤΗΣ
ΘΥΜΙΟΣ ΚΟΝΙΣΙΩΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΡΜΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΡΜΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΞΙΦΑΡΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΞΙΦΑΡΑΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2017-01-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2016-01-26 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2012-01-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2011-12-28 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-12-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2005-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ