Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΕMFI» - ΠΡΩΗΝ ΕΒΓΑ
Κλίμα τρομοκρατίας με «ελέγχους» στους εργαζόμενους

Την απαράδεκτη πρακτική της εταιρείας να διεξάγει «ελέγχους» στα προσωπικά αντικείμενα των εργαζομένων καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων «ΕMFI» (πρώην ΕΒΓΑ). Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 9 Δεκέμβρη η εργοδοσία «προχώρησε κατά το σχόλασμα των εργαζομένων σε έλεγχο των προσωπικών αντικειμένων τους, με πρόσχημα την κλοπή προϊόντων».

Το Σωματείο αντέδρασε άμεσα, καταγγέλλοντας ότι «είναι παράνομο να διενεργεί τέτοιους ελέγχους η εταιρεία φύλαξης», αλλά και οποιοσδήποτε άλλος εκπρόσωπος της εργοδοσίας. Κατήγγειλε με παρέμβασή του την «απαράδεκτη και κατακριτέα» ενέργεια και απαίτησε να σταματήσει άμεσα, ωστόσο η εταιρεία απάντησε προκλητικά πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Ετσι, επιχείρησε να επαναλάβει το ίδιο σκηνικό την επόμενη μέρα, Παρασκευή 10 Δεκέμβρη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου πραγματοποίησε νέα παρέμβαση, στην πύλη του εργοστασίου, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και καλώντας τους να μην δεχτούν κανέναν έλεγχο στα προσωπικά τους αντικείμενα.

Η απάντηση της εργοδοσίας ήταν να καλέσει την αστυνομία (!) Ακόμα και στην επισήμανση της αστυνομίας ότι η διενέργεια ελέγχων από την εταιρεία είναι παράνομη, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας «συνέχισαν να δηλώνουν μέσω του Διευθυντή Οικονομικού ότι θα συνεχίσουν την ίδια τακτική». «Δεν θα ανεχτούμε άλλες τέτοιες ενέργειες», τονίζει το Σωματείο και καταγγέλλει την προσπάθεια της εργοδοσίας να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας μέσα από τους «ελέγχους» στα προσωπικά αντικείμενα του προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ