Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Δεν έχει τέλος ο φόρος αίματος για τα κέρδη

Τρεις νεκροί μέσα σε 5 μέρες σε χώρους δουλειάς

Δεν έχει τέλος ο φόρος αίματος που πληρώνει η εργατική τάξη για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που στηρίζουν με κάθε τρόπο όλες οι κυβερνήσεις.

Χτες το πρωί έχασε τη μάχη για τη ζωή ο εργαζόμενος που τραυματίστηκε σοβαρά εν ώρα εργασίας σε λατομείο της Δράμας, την Πέμπτη 8/12, μετά από πολυήμερη μάχη στη ΜΕΘ του ΓΝ Δράμας. Πρόκειται για τον 4ο κατά σειρά νεκρό στον κλάδο του μαρμάρου στον νομό Δράμας.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δράμας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και απαιτεί την άμεση διερεύνηση των αιτιών του «ατυχήματος», τη γρήγορη απόδοση ευθυνών, την πλήρη ενημέρωση και στήριξη της οικογένειας του νεκρού εργάτη.

Ενας ακόμα 41χρονος έπεσε νεκρός το απόγευμα του Σαββάτου στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας, από έκρηξη, στη διάρκεια συντήρησης καυστήρα και εργασιών τοποθέτησης ενός κλιβάνου σε εργοστάσιο. Τραυματίστηκε και ένας 65χρονος, που διαγνώστηκε με κάταγμα στη σπονδυλική στήλη και ρήξη ήπατος. Και οι δύο εργάζονταν ως εξωτερικοί συνεργάτες για τη συντήρηση του λέβητα και είχαν έρθει από την Αθήνα.

Τέλος, τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε χτες το μεσημέρι ένας 37χρονος υπάλληλος σε εργολάβο, σε φωτοβολταϊκό πάρκο, έξω από τα Πετρανά Κοζάνης. Το εργατικό «δυστύχημα» συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο 37χρονος φέρεται να μετέβη στο σημείο μαζί με υπάλληλο τράπεζας προκειμένου να γίνει λήψη κάποιων φωτογραφιών της εγκατάστασης.

Στο μεταξύ, παρέμβαση πραγματοποίησε το ΣΕΤΕΠΕ για τα νέα εργατικά «ατυχήματα» που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Στο πρώτο, την περασμένη Παρασκευή, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ένας διανομέας της «Wolt» κλείστηκε από αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να πέσει στις ράγες τρένου με το μηχανάκι. Στο δεύτερο, το Σάββατο, στην περιοχή της Καμάρας, διανομέας της «e-food» που εργαζόταν κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, χτύπησε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά και χέρι.

Το ΣΕΤΕΠΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να μην δεχθούν να είναι αναλώσιμοι, να γίνουν θυσία για την κερδοφορία των εταιρειών. Να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας και ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση του νόμου - έκτρωμα Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ