Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε το αίτημα της γερμανικής Ενωσης Υποθαλάσσιας Αρχαιολογίας Ερασιτεχνών (ιδιωτικός φορέας) για εξερεύνηση του χώρου, όπου έγινε η Ναυμαχία της Ναυπάκτου και κινηματογράφηση της αποστολής από το γερμανικό κανάλι «Σπίγκελ TV».

Η έρευνα, που θα γίνει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αρχαίας Ιστορίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου του Σάλτσμπουργκ, υποστηρίζεται από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, αν και το τελευταίο δεν τη συμπεριέλαβε στο δικό του ερευνητικό πρόγραμμα για το τρέχον έτος.

Το ΚΑΣ ενέκρινε την άδεια έρευνας για τον εντοπισμό ναυαγίων σε συγκεκριμένο στίγμα, το οποίο θα δώσει η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και μόνο σε 500 μ. ακτίνα από αυτό το στίγμα, πάντα υπό τον όρο της άμεσης συμμετοχής στις έρευνες της Εφορείας Εναλίων και χωρίς να γίνει οποιαδήποτε επέμβαση επί των λειψάνων και επί του βυθού. Η κινηματογράφηση επιτρέπεται με όρους, μεταξύ των οποίων και η καταβολή τέλους από τους Γερμανούς, ύψους 80.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που βρεθούν ναυάγια, το κανάλι σκοπεύει να προβεί σε παγκόσμια εμπορική καμπάνια για τη διανομή της παραγωγής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ