Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΟΛΙΑΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΧΟΛΙΑΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των αγαπημένων μου συντρόφων ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΥΡΑΣ ΚΟΥΤΗΡΗ και ΜΑΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ προσφέρω, μπροστά στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, 30 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ιλίου.

Μαρία Καρκάλη

***

Σήμερα συμπληρώνονται 19 χρόνια από τον θάνατο της μητέρας μου ΕΛΕΝΗΣ ΚΟΛΛΑ. Στη μνήμη της προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ιλίου.

Μαργαρίτα, Κώστας, Ελένη

***

ΦΩΤΟ

Για τη συντρόφισσα ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Μαράκι μου, προσφέρουμε στο Κόμμα τη συνδρομή σου, κρατώντας τη μνήμη σου ζωντανή.

Η αδερφή και η μανούλα σου

***

ΦΩΤΟ

Ο συναγωνιστής και σύντροφος ΚΩΣΤΑΣ ΞΕΝΟΣ «έφυγε» από τη ζωή στις 16/5/2020. Γεννήθηκε στον Πειραιά τον Οκτώβρη του 1927. Ηταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Παραρτήματος Πειραιά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Από τον αδελφό της μητέρας του, που ήταν τσαγκάρης, κατανοεί την πάλη του εργατικού κινήματος, θεμελιωμένη στις μαρξιστικές ιδέες. Το 1943, με το συλλαλητήριο της 5ης Μάρτη κατά της επιστράτευσης, οργανώνεται στην ΕΠΟΝ. Τον Δεκέμβρη του 1944 παίρνει μέρος στις μάχες στον Πειραιά. Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας, τα χρόνια της «λευκής δημοκρατίας», συλλαμβάνεται και οδηγείται διαδοχικά στις φυλακές Κάστορος και Βούρλων αργότερα, εξορίζεται για 8 συνολικά χρόνια σε Μακρόνησο, Γιούρα και φυλακές Αίγινας. Ηταν τσαγκάρης και για πολλά χρόνια μέλος και πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Πειραιά. Το 1990 υπερασπίστηκε στην Κομματική Οργάνωση Πειραιά τα επαναστατικά, μαρξιστικά - λενινιστικά στοιχεία, απέναντι στους οπορτουνιστές. Παρέμεινε πιστός στο Κόμμα μέχρι τον θάνατό του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΛΙΑΣΤΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΛΙΑΣΤΟΣ
Στη μνήμη του η κόρη του προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αλίμου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των θείων μου, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΟΛΙΑΣΤΟΥ, πιστών αγωνιστών του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής τους, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Δυτικής Αχαΐας του ΚΚΕ.

Νίκος Βλάχος


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΜΑΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΑΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΥΡΑ ΚΟΥΤΗΡΗ
ΑΥΡΑ ΚΟΥΤΗΡΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΞΕΝΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΞΕΝΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ