Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να φύγουν τώρα οι ανεμογεννήτριες

Η αναγκαία και χρήσιμη για τους εργαζόμενους αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών, μεταξύ αυτών και των ΑΠΕ, μπορεί να γίνει μέσα από έναν διαφορετικό ενεργειακό σχεδιασμό

Κάλεσμα στον ζακυνθινό λαό να δυναμώσει την πάλη του για να απομακρυνθούν οι ανεμογεννήτριες από το νησί, να μην παραδοθούν τα δάση και τα βουνά στους επιχειρηματικούς ομίλους, απευθύνει η Τομεακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί σε κανέναν να παίζει με την υγεία του λαού.

Χαιρετίζοντας τις κινητοποιήσεις εργαζομένων, σωματείων, Εργατικού Κέντρου που αντιτάχθηκαν στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, η ΤΕ σημειώνει:

«Ο Ζακυνθινός, όπως και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει η "πράσινη" ανάπτυξη και Ενέργεια. Την πολιτική αυτή προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, τη στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε σε Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, τη στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ. Στηρίζουν την άναρχη χωροθέτηση των αιολικών πάρκων αποκλειστικά και μόνο για να εκμεταλλευτούν το αιολικό δυναμικό της χώρας, ώστε να κερδίσουν τα αρπακτικά της "πράσινης" Ενέργειας».

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι «η εγκατάσταση μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα πλημμυρικά, ιδιαίτερα για την περιοχή του Κατασταρίου, όπως είδαμε να συμβαίνει και στην Κεφαλονιά αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας».

Δίνοντας και την προοπτική, επισημαίνεται: «Η αναγκαία και χρήσιμη για τους εργαζόμενους αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών, μεταξύ αυτών και των ΑΠΕ, μπορεί να γίνει μέσα από έναν διαφορετικό ενεργειακό σχεδιασμό, που δεν αναπαράγει την ανισομετρία, την ενεργειακή φτώχεια, την καταστροφή του περιβάλλοντος. Θα στηρίζεται στην κρατική κοινωνική ιδιοκτησία στον ενεργειακό πλούτο. Θα στηρίζεται στον ενιαίο, αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας, στο πλαίσιο της κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας και της εργατικής - λαϊκής εξουσίας».

Κοινή στάση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Εν τω μεταξύ, στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου απέρριψε (με πλειοψηφία ΝΔ και των υπόλοιπων συνδυασμών, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.λπ.) ψήφισμα των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μέσα από το οποίο απαιτούσαν μεταξύ άλλων να ακυρωθεί η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, να παρθούν πίσω οι αντιπεριβαλλοντικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, να μην προχωρήσουν η ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων. Κοινό χαρακτηριστικό των τοποθετήσεων των άλλων δυνάμεων, ότι οι ανεμογεννήτριες ...ταιριάζουν με τα σχέδια του τουριστικού κεφαλαίου, μεγαλοξενοδόχων και tour operators.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στη Σκύρο (2023-04-07 00:00:00.0)
Να σταματήσει η επέκταση των αιολικών πάρκων σε όλη την έκταση του δήμου Καρύστου (2021-01-29 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια (2021-01-13 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών (2020-05-28 00:00:00.0)
Να μπει φραγμός στις ανεμογεννήτριες στο Πάνειο Ορος (2020-05-21 00:00:00.0)
Εγκαινιάστηκε ο νέος υβριδικός σταθμός παραγωγής Ενέργειας (2019-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ