Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Οξυμένα τα προβλήματα σίτισης - στέγασης

Σε αγώνα με αφορμή τη λειψή έως ανύπαρκτη σπουδαστική μέριμνα και τα προβλήματα σίτισης και στέγασης στο ΤΕΙ Χαλκίδας, καλεί τους σπουδαστές η Πανσπουδαστική Κ.Σ. με ανακοίνωσή της. «Δε φτάνει που από τους 7.000 με 8.000 σπουδαστές μόνο οι 250 έχουν το δικαίωμα στη στέγαση, δε φτάνει που οι οικότροφοι δεν έχουν θέρμανση, ζεστό νερό και κινδυνεύουν από αρρώστιες λόγω άθλιων συνθηκών, τώρα ζητάνε 60.000 δραχμές για ενοίκιο στην Εστία», σημειώνει χαρακτηριστικά η Πανσπουδαστική.

Παρά την, κατά το υπουργείο, «κοσμογονία» της «ανωτατοποίησης», οι σπουδαστές του ΤΕΙ Χαλκίδας κάνουν μάθημα σε αίθουσες που στάζουν όταν βρέχει, ενώ ακόμα κι αυτές οι αίθουσες δεν είναι αρκετές για να τους χωρέσουν όλους και λόγω αυτών των ελλείψεων χάνουν μαθήματα.

Απέναντι σ' αυτά, η ΠΚΣ καλεί τους σπουδαστές να οργανώσουν τον αγώνα τους και να απαιτήσουν ανέγερση νέας εστίας, όχι στο ενοίκιο - χαράτσι, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους σπουδαστές, κατάργηση λιστών αναμονής για τα εργαστήρια (με προσλήψεις καθηγητών και δημιουργία νέων εργαστηρίων).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ